Chia krekry s mrkvovou pomazánkou

Chia krekry s mrkvovou pomazánkou

Postup přípravy chia krekrů a mrkvové pomazánky

1

Do misky vložíme 1/2 hrnku chia semínek, 1/2 hrnku sezamových semínek, 1/2 hrnku slunečnicových semínek, 1/2 hrnku dýňových semínek, koření dle chuti (sůl, česnek, pepř, oregáno, sušená rajčata, možno sekané mandle…), hrnek vody.

2

Promícháme a necháme 10 minut odstát, aby se nám vše spojilo.

3

Rozehřejeme troubu na 160 stupňů, na plech rozložíme pečící papír, na který směs rozetřeme a necháme péci cca 30 minut. Poté je nakrájíme na obdélníky, obrátíme a dalších 30 minut pečeme z druhé strany, aby byly krásně křupavé.

4

Do misky nastrouháme očištěnou mrkev, ze které vymačkáme vodu. Přidáme lučinu, zakysanou smetanu a nasekané mandle.

5

Dochutíme pepřem, případně česnekem a citronovou šťávou. Rozmícháme a před podáváním ozdobíme čerstvou pažitkou.

Ingredience

Chia krekry

Mrkvová pomazánka

  • mrkev – 100 g
  • lučina – 125 g
  • zakysaná smetana – 2 lžíce
  • loupané mandle – 2 lžíce – koupit mandle
  • čerstvá citronová šťáva – 1/2 lžičky
  • čerstvě namletý pepř
  • česnek
  • pažitka na posypání
  • 14 73 

    Mák je malý, avšak často opomínaný přírodní lék. Malá olejnatá semínka maku jsou plná vitamínů, minerálů a prospěšných látek, jež mají úžasný vliv na naše zdraví.

  • 47 237 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • 16 82 

    Chia semínka sice nemají tolik léčivých účinků jako ostatní bylinky, ale za to jsou velmi výživná. A právě bohatý jídelníček je základem pevného zdraví.

  • 44 

    Slunečnice jsou první z rostlin pěstované na území Spojených států. Jsou využívány severoameričany již přes pět tisíc let jako zdroj potravy a surovina pro výrobu oleje. Části rostlin jako kořeny či stonky se využívají k různým účelům, např. zdroj přírodního pigmentu barviva, ale korunní plátky slunečnic jsou pro člověka považovány za jedovaté.

  • 49 249 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • 56 282 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

Published by

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *