Jádra mandlí loupaná

Od: 42 

Quick Overview

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

Zrušit výběr
Porovnat
Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítků: , , , , , ,

Skladem

Product Description

Když listnaté stromy v zimě odhalují své větve, mandloň je obsypána nádhernými bělorůžovými květy, které oznamují příchod jara. Jádra mandlí loupaná představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou bohatou výživovou hodnotu se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním.

Mandle jsou využívány k protirakovinné dietě. Pomáhají totiž zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné. Hořčík, který mandle obsahuje zvyšuje imunitu organismu všeobecně a je vhodný zvláště proti stafylokokovým bakteriím. Výzkumem bylo zjištěno, že hořčík se kromě kostí nachází také v chrupavkách. Chybí-li tělu hořčík, může docházet k degenerativnímu onemocnění kloubů. Nedostatek hořčíku se projeví i na zubní sklovině. Pro zajímavost 1 unce (2,8 dkg) mandlí obsahuje tolik vápníku jako ¼ l mléka a vlákniny jako jablko i pomeranč. Dále mandle zásobují tělo bílkovinou jako červené maso bez cholesterolu.

Tip: Namočte si přes noc mandličky do vody. Budou tak větší, měkčí, stravitelnější a uvolní tolik potřebné enzymy. V poslední řadě také namočením zbavíte mandle prachu a nečistot.

Namáčení ve vodě předtvaruje, znásobuje a stabilizuje živiny, transformuje esenciální mastné kyseliny a bílkoviny v tuky rozpustné ve vodě a volné aminokyseliny a tím zvyšuje jejich buněčnou asimilaci. Zvýšíme tak jejich výživnou hodnotu, probudíme v nich dřímající enzymy, které jsou uspané díky inhibitorům. Po namočení se inhibitory deaktivují a tím se enzymy probudí.

Enzymy jsou substance, které umožňují život. Jsou potřebné pro všechny chemické reakce, které se uskutečňují v lidském těle. Žádné minerály, vitamíny ani hormony nevykonají práci bez enzymů. Naše těla, všechny naše orgány, tkáně a buňky fungují díky enzymům.

Obsažené živiny

vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny a lecitin.

Nutriční hodnoty

Ve 100 gramech: 1917 kJ (458 kcal), Bílkoviny: 9g. Sacharidy: 47,8g z toho cukry 36,2g. Tuky: 27,7g z toho nasycené mastné kyseliny 2,7g. Vláknina: 4,8g.

Doporučená denní dávka

Pro dospělé: 1917 kJ (458 kcal). Cukry: 37g. Tuky: 28g z toho nasycené mastné kyseliny 2,6g. Sodík: 0,009g.

Složení

Mandle – produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Mandle skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.

Alergeny

Mandle, může obsahovat skořápkové plody, oxid siřičitý nebo sezam.

Blahodárné účinky

Prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a imunitě. Protirakovinné, protizánětlivé, antioxidační, detoxikační a udržuje hladinu cukru v krvi

Země původu

USA

Další informace

Hmotnost-
Balení

100g, 200g, 500g, 1000g

Druh

Mandle

X