Mandle

Showing all 7 results

  • Od: 41 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • Od: 42 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • Od: 38 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • Od: 42 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • Od: 45 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • Od: 45 

    Jádra mandlí uzená pomáhají zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné. tyto ořechy oceníte převážně při konzumaci piva nebo vína.

  • Od: 36 

    V poslední době je stále více oblíbená mandlová moučka, kterou lze v klidu nahradit třeba za pšeničnou mouku. S mandlovou moukou se totiž pracuje velmi podobně jako se pšeničnou, a navíc od běžné mouky nabízí našemu tělu mnoho zdravotních benefitů.

Mandle mohou zdánlivě vypadat jen jako vynikající, byť neškodná pochutina. Což je teprve začátek. Obsahují velké množství tělu prospěšných látek a dokonce přes významný obsah tuku pomáhají při hubnutí.

Nabízíme výjimečnou kvalitu, čerstvost, výhodné ceny a velký výběr toho nejlepšího na českém trhu. Vše nakupujeme vždy nejblíže u prověřeného výrobce či pěstitele, díky tomu dohlížíme na skvělou kvalitu a výhodné ceny.

Mandle jsou ideální pro zdravou pleť, vlasy, nehty, kosti a zuby, hlavně díky obsaženým minerálům. V mandlích je až 300mg na 100g hořčíku, velké množství vápníku, draslík, zinek a železo. Jejich konzumace se doporučuje právě kvůli obsahu železa lidem trpícím chudokrevností. Mandle také dodávají do těla velké množství vlákniny, která působí preventivně třeba proti zácpám.

Mandle obsahují také řadu antioxidantů, chrání cévy a srdce a působí pozitivně proti stárnutí. Některé studie dokonce prokázaly, že jejich konzumací je možné zabránit rozvinutí cukrovky II. typu a srdečních onemocnění.

Zároveň mají ale mandle vysoký obsah tuků. Dietáři se ale rozhodně nemusí děsit, jde totiž o takzvané prospěšné tuky, které naopak k udržení váhy pomáhají a tělu prospívají. Hrst mandlí (asi 20 g) obsahuje 123 kalorií, 4 g bílkovin, 4 g sacharidů, 10 g tuků a z toho 3, 5 g vlákniny. I malá hrst ale mandlí stačí k navození pocitu sytosti.

X