×
730 700 040
Po - Pá: 09:00 - 17:00

Ořechové slzičky s vlašskými ořechy

Slzičky s vlašskými ořechy

[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=“recipe-header“]

Postup přípravy ořechových slziček

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=“recipe-row“][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

1

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]Ořechové těsto: na vál nasypeme mouku, do které přidáme cukr a ořechy. Prstem uděláme do hromádky důlek a vyklepneme do něj žloutek. Poté přidáme máslo nebo tuk (rozkrájíme na kousky) a osolíme. Směs prokájíme a zároveň ji nožem nahrneme směrem ke středu válu. V momentě, kdy se těsto začne lepit, ho doděláme rukama. Po zabalení do fólie uložíme na cca hodinu na chladnější místo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=“recipe-row“][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

2

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]V rendlíku rozpustíme máslo a za stálého míchání přisypeme mleté ořechy. Směs odstavíme z plotny až ve chvíli, kdy se ořechy začnou lehce barvit dozlatova. Přidáme k nim mouku, necháme mírně zchladnout a po prošlehání s mlékem přivedeme do varu a po dobu 10 minut vaříme. Že je směs hotová poznáme podle toho, že zhoustne.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=“recipe-row“][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

3

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]Z těsta uděláme 2 mm silný plát a vykrájíme do něj slzičky (cca 80), které pak po dobu 6 – 7 minut pečeme na plechu s papírem na pečení v troubě předehřáté na 160 °C. Až budou hotové, necháme je vychladnout na rovné desce.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=“recipe-row“][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

4

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]Ořechovou směs vyrobíme v misce ze změklého másla, cukru a kakaa. Ingredience důkladně promícháme a do kakaového másla zapracujeme připravenou ořechovou směs, kterou předtím prošleháme. Krém uložíme do chladničky, kde ztuhne.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=“recipe-row“][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

5

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]A pak už jen pomocí krému spojíme dvě vykrojené slzičky a necháme je na cca 20 – 30 minut ztuhnout v chladničce. Posledním krokem je namočení poloviny cukroví do rozpuštěné čokoládové polevy a dozdobení čtvrtkou vlašského ořechu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=“recipe-header“]

Ingredience

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]

Krém

[/vc_column_text][vc_column_text]

  • 1 lžíce kakaa
  • ½ hrnku mléka
  • ¼ kostky másla
  • 3 lžíce jemně mletých vlašských ořechů – koupit vlašské ořechy
  • 2 lžíce pšeničné polohrubé mouky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce másla

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]

Ořechové těsto

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_column_text]

Na ozdobení

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=“image_grid“ images=“8505,8506″ img_size=“medium“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/3″]

[/vc_column][vc_column width=“1/3″]
[/vc_column][vc_column width=“1/3″]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/3″]
[/vc_column][vc_column width=“1/3″]
[/vc_column][vc_column width=“1/3″]
[/vc_column][/vc_row]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *