×
730 700 040
Po - Pá: 09:00 - 17:00

Ořechové slzičky s vlašskými ořechy

Postup přípravy ořechových slziček

1

Ořechové těsto: na vál nasypeme mouku, do které přidáme cukr a ořechy. Prstem uděláme do hromádky důlek a vyklepneme do něj žloutek. Poté přidáme máslo nebo tuk (rozkrájíme na kousky) a osolíme. Směs prokájíme a zároveň ji nožem nahrneme směrem ke středu válu. V momentě, kdy se těsto začne lepit, ho doděláme rukama. Po zabalení do fólie uložíme na cca hodinu na chladnější místo.

2

V rendlíku rozpustíme máslo a za stálého míchání přisypeme mleté ořechy. Směs odstavíme z plotny až ve chvíli, kdy se ořechy začnou lehce barvit dozlatova. Přidáme k nim mouku, necháme mírně zchladnout a po prošlehání s mlékem přivedeme do varu a po dobu 10 minut vaříme. Že je směs hotová poznáme podle toho, že zhoustne.

3

Z těsta uděláme 2 mm silný plát a vykrájíme do něj slzičky (cca 80), které pak po dobu 6 – 7 minut pečeme na plechu s papírem na pečení v troubě předehřáté na 160 °C. Až budou hotové, necháme je vychladnout na rovné desce.

4

Ořechovou směs vyrobíme v misce ze změklého másla, cukru a kakaa. Ingredience důkladně promícháme a do kakaového másla zapracujeme připravenou ořechovou směs, kterou předtím prošleháme. Krém uložíme do chladničky, kde ztuhne.

5

A pak už jen pomocí krému spojíme dvě vykrojené slzičky a necháme je na cca 20 – 30 minut ztuhnout v chladničce. Posledním krokem je namočení poloviny cukroví do rozpuštěné čokoládové polevy a dozdobení čtvrtkou vlašského ořechu.

Ingredience

Krém

  • 1 lžíce kakaa
  • ½ hrnku mléka
  • ¼ kostky másla
  • 3 lžíce jemně mletých vlašských ořechů – koupit vlašské ořechy
  • 2 lžíce pšeničné polohrubé mouky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce másla

Ořechové těsto

Na ozdobení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *