Vlašské ořechy

Zobrazeny 3 výsledky

  • Cena za 1 kg
    260 

    Vlašské ořechy jsou velmi starou potravinou, která je nejspíše konzumována již od neolitu, jak dokládají archeologické nálezy z oblasti Périgordu ve Francii.

  • Cena za 1 kg
    240 

    Vlašská moučka prospívá funkci srdce a rovnováze nervové soustavy a je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu B6, známého též jako pyridoxin, který se stará o správnou funkci mozku a tvorbu červených krvinek.

  • Od: 28 

    Vychutnejte si lahodné vlašské ořechy sypané skořicí, obalené v jemné mléčné čokoládě a přeneste se do světa pochoutek, které vás jen tak neomrzí.

Vlašský ořech je druh ořechu (v podstatě pecka plodu ořešáku), plod ořešáku královského, který se skládá z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou. Může obsahovat kousky skořápek.

Nabízíme výjimečnou kvalitu, čerstvost, výhodné ceny a velký výběr toho nejlepšího na českém trhu. Vše nakupujeme vždy nejblíže u prověřeného výrobce či pěstitele, díky tomu dohlížíme na skvělou kvalitu a výhodné ceny.

Vlašské ořechy, plody ořešáku, patří mezi tradiční ořechy pěstované hojně na našem území. Jsou významným zdrojem vlákniny, proteinů, vitamínů B1, B2, B3, B6, B9, provitamin A (betakaroten), malé množství vitamínu C a E, a minerálů železo, vápník, hořčík, zinek, selen, fosfor, draslík. Před konzumací je vhodné vlašské ořechy namočit na cca 8 hodin do vody, poté jsou velmi lahodné a téměř k nerozeznání od těch z nové sklizně.

Plody z vlašských ořechů jsou bohaté na tuky, především nenasycené mastné kyseliny. Ořechy jsou zdrojem rostlinných sterolů, především mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin. Vlašské ořechy ve srovnání s jinými ořechy obsahují výrazně vyšší množství Omega 3 mastných kyselin.

Vlašské ořechy jsou součástí pečiva a dezertů. Dále se přidávají do salátů nebo müsli. Nicméně, jejich použití může být nejen kulinářské, ale také kosmetické, jsou známy obličejové masky nebo tělové peelingy používající vlašské ořechy.

X