×
730 700 040
Po - Pá: 09:00 - 17:00

Koule svatého Mikuláše

Koule sv. Mikuláše je oblíbené nepečené cukroví, které si můžete bez výčitek dopřát již k 6. prosinci a servírovat dětem namísto sladkostí ze supermarketu. Garantujeme vám, že budou prosit, abyste připravili další várku.

Postup přípravy koulí svatého Mikuláše

1

Moučkový cukr nasypeme na pánev a zalijeme ho vařící vodou. Přidáme k němu čokoládu rozporcovanou na menší kousky a změklý tuk. Zahříváme tak dlouho, než se ingredience rozpustí a vytvoří stejnorodou směs.

2

Poté přilijeme kondenzované mléko a velmi pomalu, za stálého míchání, přivedeme k varu. V momentě, kdy směs zhoustne, odstavíme pánev z plotny.

3

Jakmile hmota dostatečně ochladne, vsypeme do ní namleté oříšky a vypracujeme z ní kuličky – ideálně o velikosti vlašského ořechu. Ty necháme dochladit a nakonec polijeme čokoládou a zasypeme oříšky či kokosem.

4
  • 20 g 100% tuku
  • 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
  • 5 lžic vařící vody
  • pomleté lískové ořechy (na obalení) – koupit lískové ořechy
  • čokoládová poleva (na potření)

Ingredience

  • 100 g bílé čokolády
  • 150 g mletých lískových oříšků – koupit lískovou moučku
  • 500 g moučkového cukru
  • 20 g 100% tuku
  • 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
  • 5 lžic vařící vody
  • pomleté lískové ořechy (na obalení) – koupit lískové ořechy
  • čokoládová poleva (na potření)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *