V košíku bohužel zatím nic není.
Koule svatého Mikuláše
Koule sv. Mikuláše je oblíbené nepečené cukroví, které si můžete bez výčitek dopřát již k 6. prosinci a servírovat dětem namísto sladkostí ze supermarketu. Garantujeme vám, že budou prosit, abyste připravili další várku.
Koule svatého mikuláše recept Koule svatého mikuláše recept
Postup přípravy koulí svatého Mikuláše
Moučkový cukr nasypeme na pánev a zalijeme ho vařící vodou. Přidáme k němu čokoládu rozporcovanou na menší kousky a změklý tuk. Zahříváme tak dlouho, než se ingredience rozpustí a vytvoří stejnorodou směs.
Poté přilijeme kondenzované mléko a velmi pomalu, za stálého míchání, přivedeme k varu. V momentě, kdy směs zhoustne, odstavíme pánev z plotny.
Jakmile hmota dostatečně ochladne, vsypeme do ní namleté oříšky a vypracujeme z ní kuličky – ideálně o velikosti vlašského ořechu. Ty necháme dochladit a nakonec polijeme čokoládou a zasypeme oříšky či kokosem.
- 20 g 100% tuku
- 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
- 5 lžic vařící vody
- pomleté lískové ořechy (na obalení) – koupit lískové ořechy
- čokoládová poleva (na potření)
Ingredience
- 100 g bílé čokolády
- 150 g mletých lískových oříšků – koupit lískovou moučku
- 500 g moučkového cukru
- 20 g 100% tuku
- 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
- 5 lžic vařící vody
- pomleté lískové ořechy (na obalení) – koupit lískové ořechy
- čokoládová poleva (na potření)