V košíku bohužel zatím nic není.
Koule svatého Mikuláše
Koule sv. Mikuláše je oblíbené nepečené cukroví, které si můžete bez výčitek dopřát již k 6. prosinci a servírovat dětem namísto sladkostí ze supermarketu. Garantujeme vám, že budou prosit, abyste připravili další várku.
Postup přípravy koulí svatého Mikuláše
Moučkový cukr nasypeme na pánev a zalijeme ho vařící vodou. Přidáme k němu čokoládu rozporcovanou na menší kousky a změklý tuk. Zahříváme tak dlouho, než se ingredience rozpustí a vytvoří stejnorodou směs.
Poté přilijeme kondenzované mléko a velmi pomalu, za stálého míchání, přivedeme k varu. V momentě, kdy směs zhoustne, odstavíme pánev z plotny.
Jakmile hmota dostatečně ochladne, vsypeme do ní namleté oříšky a vypracujeme z ní kuličky – ideálně o velikosti vlašského ořechu. Ty necháme dochladit a nakonec polijeme čokoládou a zasypeme oříšky či kokosem.
- 20 g 100% tuku
- 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
- 5 lžic vařící vody
- pomleté lískové ořechy (na obalení) – koupit lískové ořechy
- čokoládová poleva (na potření)
Ingredience
- 100 g bílé čokolády
- 150 g mletých lískových oříšků – koupit lískovou moučku
- 500 g moučkového cukru
- 20 g 100% tuku
- 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
- 5 lžic vařící vody
- pomleté lískové ořechy (na obalení) – koupit lískové ořechy
- čokoládová poleva (na potření)