Vánoční chlebíček s rozinkami a kandovaným ovocem

Vánoční chlebíček s rozinkami a kandovaným ovocem

Postup přípravy vánočního chlebíčku s rozinkami a kandovaným ovocem

Vánoce máme spojené s odpočinkem, našimi blízkými a nezbytným vánočním mlsáním. Každá domácnost má své oblíbené, až tradiční recepty a tento vánoční chlebíček s rozinkami a kandovaným ovocem se může stát jednou z nich

1

Tři celá vejce ušleháme společně s cukrem, až vytvoříme pěnu, do misky přidáme nahrájené mandle a kandované ovoce, které jsme si nakrájeli na kostičky.

2

Přidáme rozkrájenou tabulku čokolády na vaření a rozinky. Po promíchání přidáme hladkou mouku a mícháme, až máme hotové těsto.

3

Obdélníkovou formu vysteleme pečícím papírem a vlijeme těsto do formy. Uhladíme a necháme 5 minut odstát.

4

Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme pomalu přibližně 45 minut, dokud není chlebíček upečený.

5

Necháme vychladnout a podáváme co kdo snese.

Ingredience

  • 150 g moučkového cukru
  • 150g hladké mouky
  • 150g nakrájených mandlí – koupit mandle
  • 80g rozinek – koupit rozinky
  • 3 celá vejce
  • 100g kandovaného ovoce
  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • špetka mleté skořice
Vánoční chlebíček s rozinkami a kandovaným ovocem
Vánoční chlebíček s rozinkami a kandovaným ovocem
  • 53 267 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • 68 342 

    Lísková jádra natural původně rostly v Asii, odkud se rozšířily do Evropy. Nejlépe se jim daří v Turecku, kde se produkuje velmi kvalitní odrůdy a ročně se tak dodá na trhy celého světa téměř 500 000 tun oříšků.

  • 148 3720 

    Jádra pistácií vyloupaná surová jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučuje se konzumace v kombinaci s ovocem a zeleninou bohatou na vitamín C, který zvyšuje absorpci železa ve střevech.

  • 17 86 

    Meruňky mají lahodné a delikátní plody, známé od starověku. Neobsahují žádný tuk, sodík a cholesterol, ale obsahují velké množství draselných solí, hořčík, draslík, železo, fosfor, vápník a minerály.

  • 83 417 

    Višně na sebe dokážou vázat škodlivé látky, které se tak mohou z těla vyloučit. Pomáhají čistit krev, játra a ledviny. Jsou jedním z nejúčinnějších prostředků na léčbu dny. Plody, višňová šťáva i sirup také usnadňují vykašlávání a používají se při zánětech horních cest dýchacích. Jako lék na bronchitidu se odpradávna vaří dokonce čaj z višňových stopek. Usušené stonky se zalijí šálkem vroucí vody a nechají 5 minut louhovat. Odvar se pak scedí a pije dvakrát denně. Stonky se dají využít i proti průjmům, při chronických a akutních problémech s močovými cestami a při léčení místních otoků.

  • 38 192 

    Třešně a višně jsou obzvláště přínosné pro lidské zdraví. Třešně mají blahodárný vliv pro lidský organismus, jelikož pomáhají čistit krev, játra a ledviny.

Published by

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *