Vlašská jádra

Od: 29 

Quick Overview

Vlašské ořechy jsou velmi starou potravinou, která je nejspíše konzumována již od neolitu, jak dokládají archeologické nálezy z oblasti Périgordu ve Francii.

Zrušit výběr
Porovnat
Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítků: , , , , , ,

Skladem

Product Description

Vlašské ořechy jsou velmi starou potravinou, která je nejspíše konzumována již od neolitu, jak dokládají archeologické nálezy z oblasti Périgordu ve Francii.

Vlašská jádra můžete zařadit jako zdravou svačinku, které lze přidat například do hotového salátu. Připomeňme si tedy pár informací, proč bychom měli vlašské ořechy zařadit do zdravého jídelníčku.

Naše výběrová vlašská jádra nejsou pouze vynikající, ale patří také mezi velice zdravou potravinu. Příznivě regulují hladinu cholesterolu v krvi díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin, obsahují mnoho bílkovin, vlákniny, vitamíny E, B1, B6, hořčík, zinek nebo kyselinu listovou. Mají pozitivní vliv na funkci mozku, ale také obsahují melatonin, jež je hormon, který je vylučován při spánku, tudíž navozují příjemné pocity klidu. Málokdo ví, že vlašské ořechy jsou nejstarší konzumovanou plodinou vůbec, a tak není divu, že dodnes lahodí našim chuťovým buňkám. Ať už v moučnících, dortech, müsli nebo jen tak samotné. Pro svoji vysokou energetickou hodnotu jsou vyhledávány sportovci, ale ocení je také diabetici díky jejich nízkému obsahu sacharózy. Mají významné antioxidační účinky.

Vlašské ořechy jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů). Mají vysoký obsah antioxidantů hlavně vitamínu E, který zpomaluje stárnutí buněk .

Své uplatnění nalézají i v potravinářství, zejména v cukrářství. Konzumují se jak samotné, tak lze z nich získávat vysoce kvalitní rostlinný olej. Z nezralých ořechů se vyrábí ořechová pálenka, která pročišťuje krev.

Blahodárné účinky: protirakovinné, antioxidační, protizánětlivé, prospívá srdci, mozkové činnosti, imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi. Dále zmírňují záněty kůže a nehtů, pomáhají proti uhrům, hnisavým vyrážkám, pocení nohou a vypadávání vlasů. Také mají oříšky potlačovat vši.

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí.

Všechny fotografie jsou ilustrační, proto se může aktuální nabídka v barvě a tvaru lišit.

Obsažené živiny

Vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, biotin, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen.

Nutriční hodnoty

Ve 100 gramech: 2587 kJ (618kcal), Bílkoviny: 24g. Sacharidy: 9,9g z toho cukry 1,1g. Tuky: 59g z toho nasycené mastné kyseliny 3,36g. Vláknina: 6,7g.

Doporučená denní dávka

Pro dospělé: Energie: 618 kcal. Cukry: 1,1g. Tuky: 59g z toho nasycené mastné kyseliny: 3,4g. Sodík: 0,002g.

Složení

Vlašská jádra – produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Vlašská jádra skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.

Země původu

Slovensko

Další informace

Hmotnost-
Balení

2000g, 100g, 200g, 500g, 1000g

Druh

Vlašské ořechy

X