V košíku bohužel zatím nic není.
Recept na oříškovo višňový panforte
Postup přípravy oříškovo višňového panforte
Předehřejte troubu na 170 ° C / 150 ° C. Plech vystelte papírem na pečení a vymažte máslem. Nezapomeňte po stranách plechu přidat okraje pomocí pečícího papíru minimálně 5 cm nad okraje plechu.
Do připraveného plechu nasypejte mandle, lískové ořechy a pistácie. Pečte 12 až 15 minut do té doby, než zezlátnou. Vyjměte a nechte vychladnout
Do hrnce dáme třtinový sirup, cukr, 1/2 čokolády, 3/4 šálku meruněk a 3/4 šálku višní. Vaříme na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí a není hladká. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
Do připravené směsi nasypte kakao, skořici, mouku a 3/4 připravených ořechů. Velmi pečlivě míchejte, dokud není směs hladká. Připravenou hmotu rovnoměrně vlijeme do pečícího plechu a pečeme při 170 stupních 70 minut. Poté necháme vychladnout.
Zbývající čokoládu rozehřejte v mikrovlné troubě a rozpuštěnou ji nalejte na panforte. Posypte ořechy, zbylými meruňkami a třešněmi. Nechte 30 minut vychladnout a až bude čokoláda tuhá, můžete servírovat.
Ingredience
- přírodní mandle – 200 gramů – koupit mandle
- lísková jádra – 120 gramů – koupit lískové oříšky
- jádra pistácií – 100 gramů – koupit pistácie
- třtinový sirup – 1 šálek
- cukr krupice – 70 g
- strouhaná horká čokoláda – 200 g
- krájené sušené meruňky – 1 šálek – koupit sušené meruňky
- sušené višně – 1 šálek – koupit sušené višně
- polohrubá mouka – 1 1/2 šálku
- kakao – 2 polévkové lžíce
- mletá skořice