Jádra mandlí natural

Od: 29 

Quick Overview

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

Zrušit výběr
Porovnat
Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítků: , , , , , , ,

Skladem

Product Description

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

Když listnaté stromy v zimě odhalují své větve, mandloň je obsypána nádhernými bělorůžovými květy, které oznamují příchod jara. Jádra mandlí hranolky představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou bohatou výživovou hodnotu se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním.

Mandle jsou využívány k protirakovinné dietě. Pomáhají totiž zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné. Hořčík, který mandle obsahuje zvyšuje imunitu organismu všeobecně a je vhodný zvláště proti stafylokokovým bakteriím. Výzkumem bylo zjištěno, že hořčík se kromě kostí nachází také v chrupavkách.

Chybí-li tělu hořčík, může docházet k degenerativnímu onemocnění kloubů. Nedostatek hořčíku se projeví i na zubní sklovině. Pro zajímavost 1 unce (2,8 dkg) mandlí obsahuje tolik vápníku jako ¼ l mléka a vlákniny jako jablko i pomeranč. Dále mandle zásobují tělo bílkovinou jako červené maso bez cholesterolu.

Tip: Namočte si přes noc mandličky do vody. Budou tak větší, měkčí, stravitelnější a uvolní tolik potřebné enzymy. V poslední řadě také namočením zbavíte mandle prachu a nečistot.

Namáčení ve vodě předtvaruje, znásobuje a stabilizuje živiny, transformuje esenciální mastné kyseliny a bílkoviny v tuky rozpustné ve vodě a volné aminokyseliny a tím zvyšuje jejich buněčnou asimilaci. Zvýšíme tak jejich výživnou hodnotu, probudíme v nich dřímající enzymy, které jsou uspané díky inhibitorům. Po namočení se inhibitory deaktivují a tím se enzymy probudí.

Blahodárné účinky: prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a imunitě. Protirakovinné, protizánětlivé, antioxidační, detoxikační a udržuje hladinu cukru v krvi.

Alergeny: Mandle, může obsahovat skořápkové plody, oxid siřičitý nebo sezam.

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí.

Všechny fotografie jsou ilustrační, proto se může aktuální nabídka v barvě a tvaru lišit.

Obsažené živiny

Jádra mandlí hranolky jsou velice bohaté na živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny a lecitin.

Nutriční hodnoty

Ve 100 gramech: 1917 kJ (458 kcal), Bílkoviny: 9g. Sacharidy: 47,8g z toho cukry 36,2g. Tuky: 27,7g z toho nasycené mastné kyseliny 2,7g. Vláknina: 4,8g.

Doporučená denní dávka

Pro dospělé: 1917 kJ (458 kcal). Cukry: 37g. Tuky: 28g z toho nasycené mastné kyseliny 2,6g. Sodík: 0,009g.

Složení

Mandle – produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Skladování

Mandle skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.

Další informace

Hmotnost-
Druh

Mandle

Balení

100g, 200g, 500g, 1000g

X