Košík je prázdný.
Předehřejte troubu na 160 ° C. Formu vymažte rostlinným olejem, nebo sprejem na pečení. Vysypejte formu nakrájenými vlašskými ořechy a strouhaným kokosem.
Ve střední misce rozmíchejte mouku, pudinkovou směs, prášek do pečiva a sůl. Nechte odstát.
Rozmixujte do hladka máslo a cukr, přidejte rostlinný olej a mléko. Rozmíchejte do hladka. Do směsi přidejte sušené datle a vejce. Za stálého míchání přidejte rum a vanilkový extrakt.
Připravené těsto vlijte do formy a zarovnejte do hladka. Pečte přibližně 55 minut a nechte ochladit. Zatím co bude forma vychládat, připravíme rumovou směs.
Ve vyhřátém hrnci smíchejte máslo, vodu, cukr a rum. Za občasného míchání přiveďte do varu a nechte mírně povařit, přibližně 7 minut. Odstavte a nechte mírně vychladnout.
Buchtu vyndejte z formy a pomocí špejle udělejte v hřbetu několik otvorů. Opartně vlévejte rumovou směs, dokud se nevstřebá. Nechte vychladnou. Podávejte.
Datle je druh ovoce, který roste na datlovníku pravém. Jedná se o tmavě hnědé oválné plody dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody a naopak až ze 70 % tvořeny sacharidy.
Kokos patří mezi vydatný zdroj energie, který se používá jako pochutina, ale i pro lisování kokosového oleje. Kokos je zdrojem i kokosové mouky a je základní potravinou pro velkou část světové populace. Používá se také v kosmetice ve sprchových gelech, vůních i tělových mlécích. Do našich končin se dostanou ořechy již v přezrálém stavu a kokosová šťáva je vstřebaná do dužiny.
Napsat komentář