Oříškovo kokosová buchta s datlemi a rumem

Oříškovo kokosová buchta s datlemi a rumem

Postup přípravy oříškovo kokosové buchty

1

Předehřejte troubu na 160 ° C. Formu vymažte rostlinným olejem, nebo sprejem na pečení. Vysypejte formu nakrájenými vlašskými ořechy a strouhaným kokosem.

2

Ve střední misce rozmíchejte mouku, pudinkovou směs, prášek do pečiva a sůl. Nechte odstát.

3

Rozmixujte do hladka máslo a cukr, přidejte rostlinný olej a mléko. Rozmíchejte do hladka. Do směsi přidejte sušené datle a vejce. Za stálého míchání přidejte rum a vanilkový extrakt.

4

Připravené těsto vlijte do formy a zarovnejte do hladka. Pečte přibližně 55 minut a nechte ochladit. Zatím co bude forma vychládat, připravíme rumovou směs.

5

Ve vyhřátém hrnci smíchejte máslo, vodu, cukr a rum. Za občasného míchání přiveďte do varu a nechte mírně povařit, přibližně 7 minut. Odstavte a nechte mírně vychladnout.

6

Buchtu vyndejte z formy a pomocí špejle udělejte v hřbetu několik otvorů. Opartně vlévejte rumovou směs, dokud se nevstřebá. Nechte vychladnou. Podávejte.

Ingredience

Ingredience na buchtu

  • nakrájené vlašské ořechy – 1 šálekkoupit vlašské ořechy
  • strouhaný kokos – 1/2 šálkukoupit kokos
  • datle bez pecky – 1 šálekkoupit datle
  • rostlinný olej, nebo pečící sprej na vymazání formy
  • mouka – 2 šálky
  • instantní vanilkový puding – 1/2 šálku
  • pečící prášek – 2 polévkové lžíce
  • sůl – 1 polévková lžíce
  • cukr – 1 1/2 šálku
  • máslo – 8 polévkových lžic
  • mléko – 1/2 šálku
  • třtinový sirup – 1 šálek
  • rostlinný olej – 1/2 šálku
  • vejce – 4 kusy
  • tmavý rum – 1/2 šálku
  • vanilkový prášek – 2 polévkové lžíce

Ingredience na rumovou směs

  • máslo – 4 polévkové lžíce
  • voda – 1/4 šálku
  • cukr- 1 šálek
  • tmavý rum – 1/2 šálku
  • vanilkuvý prášek – 1/2 polévkové lžíce
  • 14 71 

    Datle je druh ovoce, který roste na datlovníku pravém. Jedná se o tmavě hnědé oválné plody dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody a naopak až ze 70 % tvořeny sacharidy.

  • 17 88 

    Kokos patří mezi vydatný zdroj energie, který se používá jako pochutina, ale i pro lisování kokosového oleje. Kokos je zdrojem i kokosové mouky a je základní potravinou pro velkou část světové populace. Používá se také v kosmetice ve sprchových gelech, vůních i tělových mlécích. Do našich končin se dostanou ořechy již v přezrálém stavu a kokosová šťáva je vstřebaná do dužiny.

Published by

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *