Sušenky s makadamovými ořechy

Sušenky s makadamovými ořechy

Postup přípravy sušenek s makadamovými ořechy

Máte chuť na sladké? Pak vyzkoušejte tyhle skvělé sušenky s makadamovými ořechy a bílou čokoládou. A že jsou tyhle sušenky opravdu luxusní dobrota, se přesvědčíte během chvilky, protože jsou nejen snadné a dobré, ale také rychle hotové.

1

Předehřejeme si troubu na 170°C. Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a cukr. V míse vedle rozšleháme vejce, žloutek a přimícháme vanilkový extrakt. Vmícháme rozpuštěné máslo a pečlivě zamícháme.

2

Tekutou směs přimícháme do suché a pečlivě zamícháme. Pokud máte robota s nástavcem na míchání těsta, teď se výborně hodí. Nasekáme si makadamové ořechy a bílou čokoládu a vmícháme do těsta.

3

Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta koulíme kuličky. V dostatečném rozestupu pokládáme kuličky na plech. Během pečení se kuličky roztečou do tvaru sušenek. Pečeme, dokud nezačnou okraje sušenek hnědnout, trvá to asi deset minut.

4

Opatrně vyndáme sušenky z trouby a necháme je vychladnout.

Ingredience

  • 200 g bílá  čokoláda

  • 250 g polohrubá mouka

  • 1 celé vejce

  • 1 žloutek

  • špetka soli

  • ½ sáčku kypřícího prášku

  • 170 g másla

  • 320 g moučkového cukru

  • pár kapek vanilkového extraktu

  • 150 g makadamové ořechy

  • 53 267 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • 68 342 

    Lísková jádra natural původně rostly v Asii, odkud se rozšířily do Evropy. Nejlépe se jim daří v Turecku, kde se produkuje velmi kvalitní odrůdy a ročně se tak dodá na trhy celého světa téměř 500 000 tun oříšků.

  • 148 3720 

    Jádra pistácií vyloupaná surová jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučuje se konzumace v kombinaci s ovocem a zeleninou bohatou na vitamín C, který zvyšuje absorpci železa ve střevech.

  • 17 86 

    Meruňky mají lahodné a delikátní plody, známé od starověku. Neobsahují žádný tuk, sodík a cholesterol, ale obsahují velké množství draselných solí, hořčík, draslík, železo, fosfor, vápník a minerály.

  • 83 417 

    Višně na sebe dokážou vázat škodlivé látky, které se tak mohou z těla vyloučit. Pomáhají čistit krev, játra a ledviny. Jsou jedním z nejúčinnějších prostředků na léčbu dny. Plody, višňová šťáva i sirup také usnadňují vykašlávání a používají se při zánětech horních cest dýchacích. Jako lék na bronchitidu se odpradávna vaří dokonce čaj z višňových stopek. Usušené stonky se zalijí šálkem vroucí vody a nechají 5 minut louhovat. Odvar se pak scedí a pije dvakrát denně. Stonky se dají využít i proti průjmům, při chronických a akutních problémech s močovými cestami a při léčení místních otoků.

  • 38 192 

    Třešně a višně jsou obzvláště přínosné pro lidské zdraví. Třešně mají blahodárný vliv pro lidský organismus, jelikož pomáhají čistit krev, játra a ledviny.

Published by

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *