V košíku bohužel zatím nic není.
Oříškovo kokosová buchta s datlemi a rumem
Postup přípravy oříškovo kokosové buchty
Předehřejte troubu na 160 ° C. Formu vymažte rostlinným olejem, nebo sprejem na pečení. Vysypejte formu nakrájenými vlašskými ořechy a strouhaným kokosem.
Ve střední misce rozmíchejte mouku, pudinkovou směs, prášek do pečiva a sůl. Nechte odstát.
Rozmixujte do hladka máslo a cukr, přidejte rostlinný olej a mléko. Rozmíchejte do hladka. Do směsi přidejte sušené datle a vejce. Za stálého míchání přidejte rum a vanilkový extrakt.
Připravené těsto vlijte do formy a zarovnejte do hladka. Pečte přibližně 55 minut a nechte ochladit. Zatím co bude forma vychládat, připravíme rumovou směs.
Ve vyhřátém hrnci smíchejte máslo, vodu, cukr a rum. Za občasného míchání přiveďte do varu a nechte mírně povařit, přibližně 7 minut. Odstavte a nechte mírně vychladnout.
Buchtu vyndejte z formy a pomocí špejle udělejte v hřbetu několik otvorů. Opartně vlévejte rumovou směs, dokud se nevstřebá. Nechte vychladnou. Podávejte.
Ingredience
Ingredience na buchtu
- nakrájené vlašské ořechy – 1 šálek – koupit vlašské ořechy
- strouhaný kokos – 1/2 šálku – koupit kokos
- datle bez pecky – 1 šálek – koupit datle
- rostlinný olej, nebo pečící sprej na vymazání formy
- mouka – 2 šálky
- instantní vanilkový puding – 1/2 šálku
- pečící prášek – 2 polévkové lžíce
- sůl – 1 polévková lžíce
- cukr – 1 1/2 šálku
- máslo – 8 polévkových lžic
- mléko – 1/2 šálku
- třtinový sirup – 1 šálek
- rostlinný olej – 1/2 šálku
- vejce – 4 kusy
- tmavý rum – 1/2 šálku
- vanilkový prášek – 2 polévkové lžíce
Ingredience na rumovou směs
- máslo – 4 polévkové lžíce
- voda – 1/4 šálku
- cukr- 1 šálek
- tmavý rum – 1/2 šálku
- vanilkuvý prášek – 1/2 polévkové lžíce