×
730 700 040
Po - Pá: 09:00 - 17:00

Pletence z listového těsta s čokoládovou náplní a pekanovými ořechy

Udělat si vynikající pletence z listového těsta doma si může udělat každý. Dokonce je můžete naplnit oblíbenou čokoládou, marmeládou nebo skořicovým cukrem tak, jak máte rádi. Chuť vyváží skvělé pekanové ořechy a zájemci mohou ještě teplé pletence zakápnout medem nebo javorovým sirupem. Získáte tak voňavou a chutnou snídani, kterou si zamiluje celá rodina.

Postup přípravy pletence

1

Předehřejeme si troubu na 180°C.

2

Vál poprášíme moukou a za pomoci válečku rozválíme listové těsto na tenký plát. Tento plát rozkrájíme na obdélníky tak, aby prostřední část sloužila pro náplň a krajní dvě části se daly naříznout na šikmé proužky, které budeme po položení náplně skládat přes sebe do pletence.

3

Pro čokoládové pletence jsem použila na střední obdélníkovou část tři řady po dvou kostkách čokolády. Pletenec zapleteme, prsty upevníme a potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Dáme péct do předehřáté trouby na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme dozlatova, trvá to asi 25 – 35 minut.

5

Hotové a ještě teplé lehce zakápneme javorovým sirupem (případně medem) a posypeme pekanovými ořechy. Pokud podáváme pletence dětem, rozřízněte je napůl a nechte trochu nebo zcel

Ingredience

  • balení listového těsta

  • tabulku čokolády (nebo marmeládu nebo skořicový cukr)

  • 1 vejce

  • pekanové ořechy

  • med nebo javorový sirup

  • trochu hladké mouky na podsypávání válu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *