×
730 700 040
Po - Pá: 09:00 - 17:00

Pletence z listového těsta s čokoládovou náplní a pekanovými ořechy

[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=“recipe-header“]

Postup přípravy pletence

[/vc_column_text][vc_column_text el_class=“recipe-header“]Udělat si vynikající pletence z listového těsta doma si může udělat každý. Dokonce je můžete naplnit oblíbenou čokoládou, marmeládou nebo skořicovým cukrem tak, jak máte rádi. Chuť vyváží skvělé pekanové ořechy a zájemci mohou ještě teplé pletence zakápnout medem nebo javorovým sirupem. Získáte tak voňavou a chutnou snídani, kterou si zamiluje celá rodina.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=“recipe-row“][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

1

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]Předehřejeme si troubu na 180°C.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=“recipe-row“][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

2

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]Vál poprášíme moukou a za pomoci válečku rozválíme listové těsto na tenký plát. Tento plát rozkrájíme na obdélníky tak, aby prostřední část sloužila pro náplň a krajní dvě části se daly naříznout na šikmé proužky, které budeme po položení náplně skládat přes sebe do pletence.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=“recipe-row“][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

3

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]Pro čokoládové pletence jsem použila na střední obdélníkovou část tři řady po dvou kostkách čokolády. Pletenec zapleteme, prsty upevníme a potřeme rozšlehaným vejcem.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=“recipe-row“][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

4

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]Dáme péct do předehřáté trouby na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme dozlatova, trvá to asi 25 – 35 minut.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=“recipe-row“][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

5

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]Hotové a ještě teplé lehce zakápneme javorovým sirupem (případně medem) a posypeme pekanovými ořechy. Pokud podáváme pletence dětem, rozřízněte je napůl a nechte trochu nebo zcela vychladnout.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=“recipe-header“]

Ingredience

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ingredience

[/vc_column_text][vc_column_text]

  • balení listového těsta

  • tabulku čokolády (nebo marmeládu nebo skořicový cukr)

  • 1 vejce

  • pekanové ořechy

  • med nebo javorový sirup

  • trochu hladké mouky na podsypávání válu

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=“image_grid“ images=“7415,7416,7417,7418″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/3″]

[/vc_column][vc_column width=“1/3″]
[/vc_column][vc_column width=“1/3″]
[/vc_column][/vc_row]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *