×
730 700 040
Po - Pá: 09:00 - 17:00

Kešu oříškové tyčinky s vanilkou

Milujete kešu? Měkké, ale zároveň křupavé a mírně sladké oříšky, které má v oblibě řada z nás. Můžete je dochutit pomocí kari, lehce orestovat, nebo je jíst jen jako svačinu. Už jste někdy zkoušeli kešu máslo? To je něco naprosto úžasného.

Zpět ale k tyčinkám, které obsahují kolik procent kešu? 83% Ano, opravdu, tyto tyčinky obsahují 83% kešu! Není potřeba říkat, že jsou VELMI výživné, ořechové a hlavně návykové.

Tyčinky se vyrábějí docela snadno a vyžadují jen hrstku ingrediencí: kešu oříšky, sirup z datlí, ořechové máslo, vanilku a trochu oleje. Kešu se nejprve pečou v troubě, aby vynikla jejich přirozená chuť. Pokud použijete pražené kešu, můžete první kroky receptu přeskočit.

Kešu ořechy jsou poté zpracovávány v kuchyňském robotu, dokud nejsou nasekané, ale ne moc najemno, protože si chcete nechat velké kousky kešu ořechů. Také můžete zakoupit přímo zlomky, které najdete v e-shopu. Kešu ořechy se poté smíchají s kombinací sirupu z datlí a ořechového másla, které působí jako pojivo a pomáhají slepit všechny kousky kešu.

Pokud plánujete vzít si tyčinky na výlet, můžete vynechat čokoládu, především v létě. V opačném případě pokapejte tyčinky spoustou tmavé čokolády, kombinace kešu a čokolády je naprosto ideální.

Tyčinky jsou velmi syté a skvělé pro odpolední svačinu. Navíc jsou veganské, ne příliš sladké a bez lepku.

Pokud máte rádi kešu, tak si tyto tyčinky zamilujete.

Postup přípravy tyčinek

1

Rozehřejte troubu na 160 °C

2

Položte kešu na pekáč vyložený pečícím papírem a nezapomeňte je rozložit do jedné vrstvy.

3

Pečeme v troubě 12-14 minut. Vyjměte z trouby a nechte kešu vychladnout po dobu nejméně 10-15 minut.

4

Čtvercový pekáč vyložte pečícím papírem.

5

Vložte kešu do misky kuchyňského robota a 2-3krát rozsekejte, abyste je trochu rozbili, protože stále chcete mít velké kousky kešu. Zlomky pak přesypejte do velké mísy.

6

V malé pánvi smíchejte datlový sirup, kešu máslo a řepkový olej. Zahřívejte na střední teplotu, dokud nezačne bublat. Nalijte směs datlového sirupu do kešu. Vmíchejte vanilkový extrakt.

7

Pečlivě vše promíchejte, dokud nejsou kešu dobře pokryty směsí sirupu a extraktu.

8

Nalijte kešu směs do připraveného pekáče a vytvořte rovnoměrnou vrstvu. Doporučuji umístit kousek pečícího papíru na vrch a dnem sklenice vrstvu hezky slisovat.

9

Směs dejte do chladničky na 2 hodin, nebo dokud neztuhne.

10

Vyjměte z pekáče a nakrájejte na obdélníkové pruhy.

11

Rozpusťte čokoládu a pokapejte jí tyčinky. Umístěte na další hodinu do chladničky.

12

Pokud zabalíte každou tyčinku do fólie, vydrží vám čerstvá celý týden. Ale tak dlouho vám v lednici nezůstane 🙂

Ingredience

  • 500 gramů kešu oříšků natural
  • pět čajových lžiček datlového sirupu
  • dvě čajové lžičky oříškového másla
  • jednu lžičku oleje
  • lžičku vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku tmavé čokolády

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *