V košíku bohužel zatím nic není.
Kešu oříškové tyčinky s vanilkou
Milujete kešu? Měkké, ale zároveň křupavé a mírně sladké oříšky, které má v oblibě řada z nás. Můžete je dochutit pomocí kari, lehce orestovat, nebo je jíst jen jako svačinu. Už jste někdy zkoušeli kešu máslo? To je něco naprosto úžasného.
Zpět ale k tyčinkám, které obsahují kolik procent kešu? 83% Ano, opravdu, tyto tyčinky obsahují 83% kešu! Není potřeba říkat, že jsou VELMI výživné, ořechové a hlavně návykové.
Tyčinky se vyrábějí docela snadno a vyžadují jen hrstku ingrediencí: kešu oříšky, sirup z datlí, ořechové máslo, vanilku a trochu oleje. Kešu se nejprve pečou v troubě, aby vynikla jejich přirozená chuť. Pokud použijete pražené kešu, můžete první kroky receptu přeskočit.
Kešu ořechy jsou poté zpracovávány v kuchyňském robotu, dokud nejsou nasekané, ale ne moc najemno, protože si chcete nechat velké kousky kešu ořechů. Také můžete zakoupit přímo zlomky, které najdete v e-shopu. Kešu ořechy se poté smíchají s kombinací sirupu z datlí a ořechového másla, které působí jako pojivo a pomáhají slepit všechny kousky kešu.
Pokud plánujete vzít si tyčinky na výlet, můžete vynechat čokoládu, především v létě. V opačném případě pokapejte tyčinky spoustou tmavé čokolády, kombinace kešu a čokolády je naprosto ideální.
Tyčinky jsou velmi syté a skvělé pro odpolední svačinu. Navíc jsou veganské, ne příliš sladké a bez lepku.
Pokud máte rádi kešu, tak si tyto tyčinky zamilujete.
Postup přípravy tyčinek
Rozehřejte troubu na 160 °C
Položte kešu na pekáč vyložený pečícím papírem a nezapomeňte je rozložit do jedné vrstvy.
Pečeme v troubě 12-14 minut. Vyjměte z trouby a nechte kešu vychladnout po dobu nejméně 10-15 minut.
Čtvercový pekáč vyložte pečícím papírem.
Vložte kešu do misky kuchyňského robota a 2-3krát rozsekejte, abyste je trochu rozbili, protože stále chcete mít velké kousky kešu. Zlomky pak přesypejte do velké mísy.
V malé pánvi smíchejte datlový sirup, kešu máslo a řepkový olej. Zahřívejte na střední teplotu, dokud nezačne bublat. Nalijte směs datlového sirupu do kešu. Vmíchejte vanilkový extrakt.
Pečlivě vše promíchejte, dokud nejsou kešu dobře pokryty směsí sirupu a extraktu.
Nalijte kešu směs do připraveného pekáče a vytvořte rovnoměrnou vrstvu. Doporučuji umístit kousek pečícího papíru na vrch a dnem sklenice vrstvu hezky slisovat.
Směs dejte do chladničky na 2 hodin, nebo dokud neztuhne.
Vyjměte z pekáče a nakrájejte na obdélníkové pruhy.
Rozpusťte čokoládu a pokapejte jí tyčinky. Umístěte na další hodinu do chladničky.
Pokud zabalíte každou tyčinku do fólie, vydrží vám čerstvá celý týden. Ale tak dlouho vám v lednici nezůstane 🙂
Ingredience
- 500 gramů kešu oříšků natural
- pět čajových lžiček datlového sirupu
- dvě čajové lžičky oříškového másla
- jednu lžičku oleje
- lžičku vanilkového extraktu
- 1/2 šálku tmavé čokolády