V košíku bohužel zatím nic není.
Pletence z listového těsta s čokoládovou náplní a pekanovými ořechy
Udělat si vynikající pletence z listového těsta doma si může udělat každý. Dokonce je můžete naplnit oblíbenou čokoládou, marmeládou nebo skořicovým cukrem tak, jak máte rádi. Chuť vyváží skvělé pekanové ořechy a zájemci mohou ještě teplé pletence zakápnout medem nebo javorovým sirupem. Získáte tak voňavou a chutnou snídani, kterou si zamiluje celá rodina.
Postup přípravy pletence
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Vál poprášíme moukou a za pomoci válečku rozválíme listové těsto na tenký plát. Tento plát rozkrájíme na obdélníky tak, aby prostřední část sloužila pro náplň a krajní dvě části se daly naříznout na šikmé proužky, které budeme po položení náplně skládat přes sebe do pletence.
Pro čokoládové pletence jsem použila na střední obdélníkovou část tři řady po dvou kostkách čokolády. Pletenec zapleteme, prsty upevníme a potřeme rozšlehaným vejcem.
Dáme péct do předehřáté trouby na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme dozlatova, trvá to asi 25 – 35 minut.
Hotové a ještě teplé lehce zakápneme javorovým sirupem (případně medem) a posypeme pekanovými ořechy. Pokud podáváme pletence dětem, rozřízněte je napůl a nechte trochu nebo zcel
Ingredience
-
balení listového těsta
-
tabulku čokolády (nebo marmeládu nebo skořicový cukr)
-
1 vejce
-
pekanové ořechy
-
med nebo javorový sirup
-
trochu hladké mouky na podsypávání válu