ořech

  • 14 73 

    Arašídy loupané jsou energeticky vydatné a jsou téměř z poloviny tvořeny tukem. To ovšem neznamená, že jsou nezdravé. Jejich zařazení do jídelníčku v rozumné míře podporuje snížení hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi, a to aniž by přispívaly ke zvýšení tělesného tuku.

  • 17 89 

    Původním domovem této pochoutky je jižní Afrika, úpatí And v Bolívii a Brazílii. Lusky se sklízejí v podobě jaké je známe, ovšem na čerstvých arašídech bychom si pravděpodobně nepochutnali. Nepražené totiž chutnají jako fazole. Teprve pražením dosáhneme nám známě lahodné chuti.

  • 172 860 

    Arašídy neloupané jsou energeticky vydatné a jsou téměř z poloviny tvořeny tukem. To ovšem neznamená, že jsou nezdravé. Jejich zařazení do jídelníčku v rozumné míře podporuje snížení hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi, a to aniž by přispívaly ke zvýšení tělesného tuku.

  • 56 282 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • 49 249 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • 43 215 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • 47 237 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • 60 303 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • 52 261 

    Jádra mandlí uzená pomáhají zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné. tyto ořechy oceníte převážně při konzumaci piva nebo vína.

  • 106 2665 

    Jádra pistácií vyloupaná surová jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučuje se konzumace v kombinaci s ovocem a zeleninou bohatou na vitamín C, který zvyšuje absorpci železa ve střevech.

  • 54 1360 

    Kešu jádra natural jsou vynikající pro naší nervovou soustavu. Kešu oříšky můžeme konzumovat i bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější. Jsou tedy výborné při přípravě všech druhů pokrmů od výroby kešu mléka, másla, pomazánek, sladkých dezertových překvapení při slavnostních příležitostech.

  • 67 336 

    Kešu jádra pražená jsou vynikající pro naší nervovou soustavu. Kešu oříšky můžeme konzumovat i bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější. Jsou tedy výborné při přípravě všech druhů pokrmů od výroby kešu mléka, másla, pomazánek, sladkých dezertových překvapení při slavnostních příležitostech.

  • 56 282 

    Lísková jádra natural původně rostly v Asii, odkud se rozšířily do Evropy. Nejlépe se jim daří v Turecku, kde se produkuje velmi kvalitní odrůdy a ročně se tak dodá na trhy celého světa téměř 500 000 tun oříšků.

  • 64 321 

    Lísková jádra původně rostly v Asii, odkud se rozšířily do Evropy. Nejlépe se jim daří v Turecku, kde se produkuje velmi kvalitní odrůdy a ročně se tak dodá na trhy celého světa téměř 500 000 tun oříšků.

  • 54 272 

    Protože lísková moučka dodává tělu velké množství energie, je vhodné ji přidat do svačiny například turistům nebo cyklistům. Konzumace oříšků působí jako balzám při psychickém i fyzickém vyčerpání.

  • 148 744 

    Madadamiové ořechy – správně peckovice, jsou původem z Austrálie patří mezi ořechy s největším obsahem tuků (až 80%) a současně patří k nejdražším. Stromy, na kterých makadamové ořechy rostou, dosahují výšky až dvanáct metrů.

  • 56 284 

    V poslední době je stále více oblíbená mandlová moučka, kterou lze v klidu nahradit třeba za pšeničnou mouku. S mandlovou moukou se totiž pracuje velmi podobně jako se pšeničnou, a navíc od běžné mouky nabízí našemu tělu mnoho zdravotních benefitů.

  • 86 430 

    Pecanové ořechy jsou plody ořechovce pekanového. Jedná se o mohutný strom pocházející v centrální části jihu Severní Ameriky.

  • 82 2060 

    Pistácie pravá – řečík pistáciový neboli pistácie, je malý strom z čeledi ledvinovníkovité, jehož původní oblast rozšíření je ve střední Asii a na Blízkém východě.

  • 44 

    Slunečnice jsou první z rostlin pěstované na území Spojených států. Jsou využívány severoameričany již přes pět tisíc let jako zdroj potravy a surovina pro výrobu oleje. Části rostlin jako kořeny či stonky se využívají k různým účelům, např. zdroj přírodního pigmentu barviva, ale korunní plátky slunečnic jsou pro člověka považovány za jedovaté.

  • 43 216 

    Vlašská moučka prospívá funkci srdce a rovnováze nervové soustavy a je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu B6, známého též jako pyridoxin, který se stará o správnou funkci mozku a tvorbu červených krvinek.