The Chilli Doctor Naga Bhut Jolokia celé 10 g

99 

Katalogové číslo: TCDnbj10 Kategorie: , ,

Popis

The Chilli Doctor Naga Bhut Jolokia celé 10 g

Špičatá hvězda mezi papričkami. Její pálivost dosahuje až 1,041,427 SHU. Až do roku 2007 byla po dlouhou dobu tato paprička považována za nejpálivější ze všech. Byla první, která překročila hranici 1 miliónu SHU a způsobila tím ve světě pořádný poprask. O pět let později byla v Jižní Karolíně zkřížena s červenou papričkou Habanero, čímž vznikla současná držitelka oficiálního rekordu v nejpálivější papričce světa, vyšlechtěná Carolina Reaper s pálivostí jednou tak větší, než má samotná Bhut Jolokia. Že se ve světě chilli překonává jedna pálivost za druhu svědčí i fakt, že od roku 2016 již není Bhut Jolokia ani v první desítce nejpálivějších.

Využití: Pokud si na tuto intenzivně pálivou záležitost troufnete, již v prvních okamžicích ucítíte svěží ovocnou chuť připomínající zelená jablka a meruňky. Bhut Jolokia papričky dodají dlouhotrvající hřejivou jiskru nejrůznějším omáčkám, chutney, kari pokrmům, pizze nebo kuřecímu masu. Výborně se hodí na kvašenou zeleninu, takže až budete příště nakládat třeba okurky nebo zelí, nezapomeňte přidat špetku této papričky. Před použitím samotným je nejlepší papričky krátce orestovat a namočit. Na zahřáté pánvi postačí celé papričky zlehka asi 20 sekund prohřívat, poté zalít vodou, odstavit a počkat 30 minut. Takto rehydratované papričky Bhut Jolokia můžete snadno rozmačkat nebo nakrájet a použít jako základ pro salsu a jiné omáčky.

Pálivost: cca 1 000 000 SHU

Složení: Naga Jolokia chilli papričky 100%

Země původu: Indie
Celé sušené chilli papričky Naga jolokia známé také jako Bhut jolokia.