V košíku bohužel zatím nic není.
GRIZLY Vločky špaldové 1000 g
89 Kč
Popis
GRIZLY Špaldové vločky 1000 g
Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – vločky
Složení: Špaldové vločky 100%
Země původu: Ukrajina
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Špaldové vločky vznikají lisováním špaldového zrna (nešlechtěná pšenice). Špalda je jedna z nejstarších obilnin na světě. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitaminy především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor. Konzumace špaldových vloček má vliv na správné fungování nervové soustavy, oběhového systému a ovlivňuje také zdraví kostí a zubů. Díky velmi nízkému obsahu tuků je tato kombinace skvělým základem zdravé výživy.
Použití: Vločky se skvěle hodí k snídani, ale poslouží také jako příloha, přísada do polévky, dokonce i jako hlavní chod. Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Dají se přidávat do jogurtu, na výrobu domácích kaší, müsli nebo granoly. Skvělé jsou také dezerty a ovocné koláče z vloček. Můžete je však ochutit i bylinkami, olivovým olejem nebo sýrem, přidat je do sekané či karbanátků. Dá se s nimi zkrátka vykouzlit mnoho zdravých a chutných pokrmů.
Více informací o vločkách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Špaldové vločky v posledních letech získaly na popularitě. Mají světlehnědou barvu a výraznou oříškovou vůni a chuť. Jedná se o speciální druh nešlechtěné pšenice s řadou cenných látek pro náš organismus.