GRIZLY Vločky jáhlové BIO 1000 g

139 

Katalogové číslo: Gvjb1000 Kategorie: , , ,

Popis

GRIZLY Vločky jáhlové BIO 1000 g

Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – vločky
Složení: Jáhlové vločky* 100%  
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Ukrajina
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Jáhlové vločky vznikají lisováním oloupaných zrn prosa. Patří mezi přirozeně bezlepkové, zásadité a lehce stravitelné potraviny. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor. Konzumace jahelných vloček má vliv na správné fungování nervové soustavy, oběhového systému a ovlivňuje také zdraví kostí a zubů.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Použití: Jáhlové vločky jsou velmi chutné a můžete s nimi vykouzlit mnoho zdravých pokrmů.  K snídani doporučujeme sladké jahelné kaše s ovocem a ořechy nebo slanou kaši s mrkví, celerem a cherry rajčátky. Můžete je lehce povařit ve vodě, v mléce nebo jejich kombinaci asi 5 minut, dokud nevznikne jemná kaše. Skvěle poslouží také jako příloha provoněná bylinkami či přísada do polévky. Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. 

Více informací o vločkách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.

Jáhlové vločky jsou velmi chutné, jemné a drobné, mají nažloutlou barvu a výraznou olejnatou vůni.  Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny s vysokým obsahem komplexních sacharidů.  Nyní si je můžete vychutnat v biokvalitě.