GRIZLY Rukola BIO semínka na klíčení 250 g

89 

Katalogové číslo: Gro250 Kategorie: , ,

Popis

GRIZLY Rukola BIO semínka na klíčení 250 g

Administrativní zařazení: Semena na klíčení
Složení: Roketa setá* 100 %
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Itálie
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Klíčky rukoly neboli rokety mají charakteristickou pikantní chuť. Jsou velmi výživné a bohaté na vitamíny (A, C, F, B), minerální látky (zinek, vápník, fosfor, železo, měď, draslík, hořčík), antioxidanty, vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Naklíčená semínka obohatí každý jídelníček o vitamíny, minerální látky, vlákninu, bílkoviny a enzymy. Kromě toho jsou velmi chutnou záležitostí, která skvěle vypadá.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Klíčením v semínkách aktivujeme enzymy, díky kterým jsou klíčky lehce stravitelné. V zrnech navíc během procesu klíčení roste množství esenciálních aminokyselin a mnohonásobně stoupá obsah vitamínů a minerálních látek.

Použití: Naklíčená semínka rukoly můžete přidávat do salátů, těstovin, vychladlých polévek, na namazané pečivo nebo při přípravě zeleninových smoothie.

Návod k přípravě: Semínka rukoly se nenamáčí, ale rovnou se nechávají klíčit v klíčící nádobě 3 dny. Během klíčení semínka 2-3 x denně proplachujte. Plně naklíčená semínka připravená ke konzumaci měří 4-6 cm. Ideální teplota pro celý proces je 20 °C.
Klíčky rukoly jsou lahodnou pikantní vitamínovou bombou, která obohatí jídelníček také o minerální látky, enzymy a vlákninu.