GRIZLY Kakaové boby celé BIO 1000 g

319 

Katalogové číslo: Gkbp1000 Kategorie: , ,

Popis

GRIZLY Kakaové boby celé BIO 1000 g

Kakaové boby jsou sušené plody kakaovníku, který pochází z tropické oblasti Jižní Ameriky, kde byl pěstován již v 5. století. Díky Španělům se kakaové boby dostaly do Evropy a už v 16. století se staly oblíbenou surovinou.

Využití kakaových bobů:

na posypání – boby posypte hotové moučníky, ovocné saláty nebo si je přidejte do oblíbené kaše či jogurtu
domácí čokoláda – na přípravu domácí čokolády budete potřebovat jen boby a třtinový cukr, kakaové boby 5 minut opražte na pánvi, ještě teplé je dejte do mixéru a mixujte, přidejte cukr a mixujte, dokud se neuvolní kakaové máslo a směs nezíská hladkou konzistenci, na plech čokoládu vylijte do požadovaného tvaru, nakonec můžete ještě teplou čokoládu posypat třeba oříšky nebo sušeným ovocem
nápoje – boby se dají při mixování přidat i do smoothie
omáčky – rozmixované a krátce opražené kakaové boby můžete použít pro výrobu slané omáčky, její základ tvoří osmažená cibulka, česnek, tymián a chilli, poté se přidává čokoláda a nakonec vývar, vše provařte 7 minut a dochuťte solí a pepřem
mexická kuchyně – v mexických receptech se čokoláda z bobů hojně využívá i ve slaných pokrmech, přidává se většinou v malých dávkách společně s kořením
dezerty – rozmixované boby můžete využít ve vašich klasických sladkých receptech místo běžného kakaa

Administrativní zařazení: Sladidla a ochucovadla
Složení: Kakaové boby celé nepražené* 100%, odrůda Criollo.
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, oxidu siřičitého nebo sezamu.
Země původu: Panama, Demokratická republika Svatý Tomáš a Princův ostrov
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).

Kakaové boby jsou typické nahořklou chutí, kterou si rychle oblíbíte. Chutnají dobře samotné i zapracované do dezertů, nápojů i exotických hlavních jídel. S pomocí kakaových bobů si také můžete vyrobit kvalitní domácí čokoládu. Navíc jako nepražené si lépe uchovávají své přirozené látky.