V košíku bohužel zatím nic není.
GRIZLY Fazole Adzuki BIO semínka na klíčení 250 g
89 Kč
Popis
GRIZLY Fazole Adzuki BIO semínka na klíčení 250 g
Administrativní zařazení: Semena na klíčení
Složení: Fazole adzuki* 100 %
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Itálie
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Fazole Adzuki jsou jsou luštěninou neodmyslitelně spjatou s japonskou kuchyní. Mezi luštěninami patří k těm lépe stravitelným a dokáží zasytit na dlouhou dobu. Semínka adzuki jsou velmi výživná, jsou zdrojem celé řady vitamínů (C, A, B, B1, B2, B6, B3) a minerálních látek (vápník, železo, fosfor, hořčík). Klíčky obohatí každý jídelníček o vitamíny, minerální látky, vlákninu, bílkoviny a enzymy. Kromě toho jsou velmi chutnou záležitostí, která skvěle vypadá.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Klíčením v semínkách aktivujeme enzymy, díky kterým jsou klíčky lehce stravitelné. V zrnech navíc během procesu klíčení roste množství esenciálních aminokyselin a mnohonásobně stoupá obsah vitamínů a minerálních látek.
Použití: Naklíčená semínka fazolí adzuki můžete přidávat do salátů, těstovin, vychladlých polévek, na namazané pečivo nebo při přípravě zeleninových smoothie.
Návod k přípravě: Semínka po dobu 8-12 hodin namáčejte ve vodě (nejlépe filtrované bez chlóru). V klíčící nádobě nechejte semínka klíčit 3-4 dní. Během klíčení semínka 2-3 x denně proplachujte. Plně naklíčená semínka připravená ke konzumaci měří 1-3 cm. Ideální teplota pro celý proces je 20 °C.
Fazole adzuki jsou častou přísadou japonské kuchyně. Semínka na klíčení v bio kvalitě jsou velmi výživná a bohatá na vitamíny a minerální látky. Klíčením se v nich násobí obsah živin a dochází k aktivaci enzymů, které napomáhají stravitelnosti.