V košíku bohužel zatím nic není.
GRIZLY Alfalfa, rukola, řeřicha, pórek BIO mix semínek na klíčení BIO 250 g
129 Kč
Popis
GRIZLY Alfalfa, rukola, řeřicha, pórek BIO mix semínek na klíčení BIO 250 g
Administrativní zařazení: Semena na klíčení
Složení: Alfalfa*, rukola*, řeřicha*, pórek*
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Itálie
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Semínka alfalfa, rukoly, řeřichy a pórku jsou dokonalou směsí na společné klíčení. Jedná se o skvělou kombinaci chutí a vyvážného poměru bílkovin, enzymů, antioxidantů, vitamínů a minerálních látek.
Alalfa neboli vojtěška je klíčkem velmi bohatým na bílkoviny a vitamíny skupiny B, vitamíny A, C, E a zároveň obsahuje nezanedbatelné množství fosforu, vápníku, draslíku, hořčíku, železa, selenu a zinku. Klíčky rukoly neboli rokety mají charakteristickou pikantní chuť. Jsou velmi výživné a bohaté na vitamíny (A, C, F, B), minerální látky (zinek, vápník, fosfor, železo, měď, draslík, hořčík), antioxidanty, vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Klíčky řeřichy mají lehce štiplavou chuť a jsou skvělým zdrojem vitamínů A, C a K. Také v nich najdeme značné množství železa, vápníku a karotenoidů. Klíčky pórku jsou význačné svou nasládlou cibulkovou chutí, stejně jako svou bohatostí na vitamíny A, B, C, E, vápník, hořčík a chlorofyl.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Klíčením v semínkách aktivujeme enzymy, díky kterým jsou klíčky lehce stravitelné. V zrnech navíc během procesu klíčení roste množství esenciálních aminokyselin a mnohonásobně stoupá obsah vitamínů a minerálních látek.
Použití: Naklíčená semínka vojtěšky, rukoly, řeřichy a pórku můžete přidávat do salátů, těstovin, vychladlých polévek, na namazané pečivo nebo při přípravě zeleninových smoothie.
Návod k přípravě: Semínka po dobu 8-12 hodin namáčejte ve vodě (nejlépe filtrované bez chlóru). V klíčící nádobě nechejte semínka klíčit 4-6 dní. Během klíčení semínka 2-3 x denně proplachujte. Plně naklíčená semínka připravená ke konzumaci měří 2,5-5 cm. Ideální teplota pro celý proces je 20 °C.
Lehce pikantní kombinace čtyř semínek na společné klíčení vás okouzlí jak chutí, tak bohatostí živin.