Zázvor plátky 200 g

52 

Skladem

Kdy dostanu zboží?

Zásilkovna do 3 dnů

Kurýrem na adresu do 3 dnů

Osobně na prodejně do 3 dnů

Kód produktu: ED02S63C

Hmotnost: 200 gramů

Kategorie: Sušené ovoce

Země původu: Thajsko

Trvanlivost: 2 až 12 měsíců

Zázvor je považován za přírodní všelék. I když někdo může mít výhrady proti jeho výrazné chuti a silnému aroma, stojí za to jej vyzkoušet. Zázvor je znám pro své protizánětlivé účinky, zlepšuje trávení a celkovou detoxikaci, podporuje vstřebávání a léčí potíže spojené se zažíváním.

Zázvor obecný je trvalka, která se pěstuje kvůli ztlustlým rozvětveným oddenkům výrazné chuti i vůně. Ve složení hrají nezastupitelnou roli především terpeny (aromatické látky organického původu) – zingiberen jako součást silic zázvoru dodává typickou vůni, gingerol má na svědomí ostrou a výraznou chuť. Při vaření se gingerol přeměňuje na zingeron, což je aromatická látka využívaná hojně v potravinářství a při výrobě parfémů. Celkově obsahuje zázvor stovky látek, podstatné je, že některé z nich (např. zmíněný gingerol) mají prokazatelně pozitivní vliv na zdraví.

Zázvor je kvůli jeho vlastnostem často používán nejen proti nachlazení, ale napomáhá a harmonizuje také normálnímu trávení, funkci dýchacího systému.

Zázvor je původem exotická rostlina (Čína, Indie), která je ale v Evropě známá po staletí. Používali ho Řekové i Římané, zdomácněl ve středověké evropské kuchyni, postupně se však jeho obliba zčásti utlumila. Renesanci zažívá zázvor díky zájmu o tradiční léčitelství a orientální pokrmy, kam zázvor neodmyslitelně patří. Výrazná chuť zázvoru i jeho aroma přináší do přípravy jídel vítanou změnu, a tak dnes na zázvor narazíte doslova na každém rohu.

Použití: do čaje, na cukroví, kompotů, zmrzliny, pro přímou konzumaci – jako bonbony

 

Nutriční hodnoty

Ve 100 gramech: Energie 334kcal; rostlinné tuky 0,2g; proteiny 0,2g; uhlohydráty 80g; vitamíny A, B6, C, E, K; vláknina 2g

Složení produktu

Zázvor plátky, cukr, konzervant E220: oxid siřičitý.

Živiny

Vitamín B3, B5, B6, B9, vitamín C, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, zinek, měď, mangan.

Skladování

Zázvor skladujte při teplotách do 18°C, relativní vlhkosti vzduchu do 65% a chraňte před slunečními paprsky.

Alergeny

Konzervant E220: oxid siřičitý.