Košík je prázdný.
Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.
Kešu jádra pražená obsahují hodně karotenů, který dobře působí na kůži, sliznice i oči. Mají vysoký obsah železa a vitamínu C, která je prospěšná při chudokrevnost a posilování imunity.
Kešu jádra pražená jsou vynikající pro naší nervovou soustavu. Kešu oříšky můžeme konzumovat i bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější. Jsou tedy výborné při přípravě všech druhů pokrmů od výroby kešu mléka, másla, pomazánek, sladkých dezertových překvapení při slavnostních příležitostech.
Lísková jádra původně rostly v Asii, odkud se rozšířily do Evropy. Nejlépe se jim daří v Turecku, kde se produkuje velmi kvalitní odrůdy a ročně se tak dodá na trhy celého světa téměř 500 000 tun oříšků.