natural

  • 53 267 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • 59 1495 

    Kešu jádra natural jsou vynikající pro naší nervovou soustavu. Kešu oříšky můžeme konzumovat i bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější. Jsou tedy výborné při přípravě všech druhů pokrmů od výroby kešu mléka, másla, pomazánek, sladkých dezertových překvapení při slavnostních příležitostech.

  • 68 342 

    Lísková jádra natural původně rostly v Asii, odkud se rozšířily do Evropy. Nejlépe se jim daří v Turecku, kde se produkuje velmi kvalitní odrůdy a ročně se tak dodá na trhy celého světa téměř 500 000 tun oříšků.

  • 32 162 

    Meruňky nesířené natural jsou sušené na slunci. Jsou plné výživných látek, především pak draslíku, železa, fosforu, mědi, manganu, zinku a vitamínů A a C.

  • 20 101 

    Rozinky jsou sušené plody (tzv. bobule) vinné révy. Mohou se jíst syrové, především však se používají při pečení. Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů.

  • 16 83 

    Rozinky jsou sušené plody (tzv. bobule) vinné révy. Mohou se jíst syrové, především však se používají při pečení. Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů.

  • 35 

    Slunečnice jsou první z rostlin pěstované na území Spojených států. Jsou využívány severoameričany již přes pět tisíc let jako zdroj potravy a surovina pro výrobu oleje. Části rostlin jako kořeny či stonky se využívají k různým účelům, např. zdroj přírodního pigmentu barviva, ale korunní plátky slunečnic jsou pro člověka považovány za jedovaté.