moučka

  • 14 73 

    Arašídy, z jejichž výlisků je vyrobena arašídová moučka, jsou zdrojem účinných antioxidačních i antibakteriálních látek. Obsahují například značné množství resveratrolu, který patří mezi silné antioxidanty. Chrání buňky, tkáně a orgány, zabraňuje jejich stárnutí a zpomaluje proces degenerace mozku při některých neurologických onemocněních jako je Alzheimerova choroba.

  • 58 290 

    Protože lísková moučka dodává tělu velké množství energie, je vhodné ji přidat do svačiny například turistům nebo cyklistům. Konzumace oříšků působí jako balzám při psychickém i fyzickém vyčerpání.

  • 56 284 

    V poslední době je stále více oblíbená mandlová moučka, kterou lze v klidu nahradit třeba za pšeničnou mouku. S mandlovou moukou se totiž pracuje velmi podobně jako se pšeničnou, a navíc od běžné mouky nabízí našemu tělu mnoho zdravotních benefitů.