Pekanové ořechy

Od: 62 

Quick Overview

Pecanové ořechy jsou plody ořechovce pekanového. Jedná se o mohutný strom pocházející v centrální části jihu Severní Ameriky.

Zrušit výběr
Porovnat
Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítků: , , , , , ,

Skladem

Product Description

Pecanové ořechy jsou plody ořechovce pekanového. Jedná se o mohutný strom pocházející v centrální části jihu Severní Ameriky. Vyskytuje se zejména v údolí řeky Mississippi, v okolí řek v Oklahomě a Texasu, ale také na severu Mexika. Ořechovec pecanový je listnatý, opadavý a středně rychle rostoucí strom, který dorůstá až do výšky 50 metrů.

Tuk zaujímá nejvyšší podíl v oříšcích, jehož se zde nachází kolem 70%. Kalorická hodnota 100g sáčku ořechů se pohybuje kolem 2890kJ. Další desetinu tvoří zdravá vláknina. Další příjemnou složkou jsou provitamín A a vitamíny skupiny B. Pravidelná avšak střídmá konzumace ořechů dokáže ochránit před žlučovými kameny a dokonce snižuje i škodlivý LDL cholesterol. Pecanové ořechy se stejně jako jiné ořechy hodí do kaší, jogurtů, pudinků, pečiva.

Jádro pecanového ořechu je jedlé, s bohatou, máslovou příchutí. Konzumovat se může čerstvě vyloupané nebo je možné přidávat jádra do různých pokrmů. Vynikající je obzvláště v různých ořechových dezertech, ale i obecně vhodné pro oživení jídelníčku. Ořechy můžeme uchovávat na chladném a suchém místě i rok, vyloupané pecany skladované při teplotě mínus 15 stupňů vydrží až dva roky.

Výzkum institucí Center for Cellular

Výzkum, který byl zastřešen institucí Center for Cellular Neurobiology při University of Massachusetts Lowell, naznačuje, že přidávání pekanových ořechů do stravy může opozdit a zpomalit postup degenerace motorických neuronů spojené s věkem. V tomto případě hovoříme o chorobách jako je například amyotrofická laterální skleróza (ALS), která je také známá jako Lou Gehrigova choroba (především v USA).

Výzkumníci předpokládají, že vitamin E, přírodní antioxidant, který je obsažen v pekanových ořeších, může zajišťovat klíčový element k neurologické ochraně. Antioxidanty jsou živiny vyskytující se v jídle, které pomáhají zabraňovat buněčnému poškození. Studie také ukázaly, že dokáží potlačovat i choroby jako Alzheimerovu, Parkinsonovu, rakovinu nebo choroby srdce.

Dr. Shea a jeho výzkumný tým provedli několik laboratorních studií na třech skupinách myší speciálně vyšlechtěných k demonstraci prudkých poklesů motorických nervových funkcí, které se běžně vyskytují u ALS.

Každá ze tří skupin byla krmena rozdílně. První skupina měla klasickou stravu, zbylé dvě skupiny měly do své potravy namlety různá množství pekanových ořechů. Standardními testovacími metodami bylo zjišťováno, jak myši reagují na postupnou degeneraci motorických neuronů. Byly pozorovány projevy před a po nasazení speciálních diet.

Blahodárné účinky: protirakovinné, antioxidační, protizánětlivé, prospívá srdci, mozkové činnosti, imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí.

Všechny fotografie jsou ilustrační, proto se může aktuální nabídka v barvě a tvaru lišit.

Obsažené živiny

Obsahuje velké množství vitamínu A, vitamínů skupiny B, draslík, fosfor, vápník a železo.

Nutriční hodnoty

Ve 100 gramech: Energie 2 889 kJ (691 kcal), Bílkoviny: 9,2g, Sacharidy: 13,9g z toho cukry 4,0g, Tuky: 72,0g z toho nasycené mastné kyseliny 6,2g, Vláknina: 9,6g.

Doporučená denní dávka

Pro dospělé: Energie: 691 kcal. Cukry: 4g. Tuky: 72g z toho nasycené mastné kyseliny: 6,2g. Sodík: 0,001g.

Složení

Pekanové ořechy – produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Skladování

Pekanové ořechy skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.

Země původu

USA

Další informace

Hmotnost-
Balení

100g, 200g, 500g, 1000g

Druh

Pekanové ořechy

X