Ořechy

Showing all 24 results

  • Od: 15 

    Arašídy, z jejichž výlisků je vyrobena arašídová moučka, jsou zdrojem účinných antioxidačních i antibakteriálních látek. Obsahují například značné množství resveratrolu, který patří mezi silné antioxidanty. Chrání buňky, tkáně a orgány, zabraňuje jejich stárnutí a zpomaluje proces degenerace mozku při některých neurologických onemocněních jako je Alzheimerova choroba.

  • Od: 15 

    Arašídy loupané jsou energeticky vydatné a jsou téměř z poloviny tvořeny tukem. To ovšem neznamená, že jsou nezdravé. Jejich zařazení do jídelníčku v rozumné míře podporuje snížení hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi, a to aniž by přispívaly ke zvýšení tělesného tuku.

  • Od: 21 

    Původním domovem této pochoutky je jižní Afrika, úpatí And v Bolívii a Brazílii. Lusky se sklízejí v podobě jaké je známe, ovšem na čerstvých arašídech bychom si pravděpodobně nepochutnali. Nepražené totiž chutnají jako fazole. Teprve pražením dosáhneme nám známě lahodné chuti.

  • Od: 13 

    Arašídy neloupané jsou energeticky vydatné a jsou téměř z poloviny tvořeny tukem. To ovšem neznamená, že jsou nezdravé. Jejich zařazení do jídelníčku v rozumné míře podporuje snížení hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi, a to aniž by přispívaly ke zvýšení tělesného tuku.

  • Od: 41 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • Od: 42 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • Od: 38 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • Od: 42 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • Od: 45 

    Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

  • Od: 45 

    Jádra mandlí uzená pomáhají zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné. tyto ořechy oceníte převážně při konzumaci piva nebo vína.

  • Od: 82 

    Jádra pistácií vyloupaná surová jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučuje se konzumace v kombinaci s ovocem a zeleninou bohatou na vitamín C, který zvyšuje absorpci železa ve střevech.

  • Od: 44 

    Kešu jádra natural jsou vynikající pro naší nervovou soustavu. Kešu oříšky můžeme konzumovat i bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější. Jsou tedy výborné při přípravě všech druhů pokrmů od výroby kešu mléka, másla, pomazánek, sladkých dezertových překvapení při slavnostních příležitostech.

  • Od: 50 

    Kešu jádra pražená obsahují hodně karotenů, který dobře působí na kůži, sliznice i oči. Mají vysoký obsah železa a vitamínu C, která je prospěšná při chudokrevnost a posilování imunity.

  • Od: 50 

    Kešu jádra pražená jsou vynikající pro naší nervovou soustavu. Kešu oříšky můžeme konzumovat i bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější. Jsou tedy výborné při přípravě všech druhů pokrmů od výroby kešu mléka, másla, pomazánek, sladkých dezertových překvapení při slavnostních příležitostech.

  • Od: 10 

    Kokos patří mezi vydatný zdroj energie, který se používá jako pochutina, ale i pro lisování kokosového oleje. Kokos je zdrojem i kokosové mouky a je základní potravinou pro velkou část světové populace. Používá se také v kosmetice ve sprchových gelech, vůních i tělových mlécích. Do našich končin se dostanou ořechy již v přezrálém stavu a kokosová šťáva je vstřebaná do dužiny.

  • Od: 34 

    Lísková jádra natural původně rostly v Asii, odkud se rozšířily do Evropy. Nejlépe se jim daří v Turecku, kde se produkuje velmi kvalitní odrůdy a ročně se tak dodá na trhy celého světa téměř 500 000 tun oříšků.

  • Od: 36 

    Lísková jádra původně rostly v Asii, odkud se rozšířily do Evropy. Nejlépe se jim daří v Turecku, kde se produkuje velmi kvalitní odrůdy a ročně se tak dodá na trhy celého světa téměř 500 000 tun oříšků.

  • Od: 30 

    Protože lísková moučka dodává tělu velké množství energie, je vhodné ji přidat do svačiny například turistům nebo cyklistům. Konzumace oříšků působí jako balzám při psychickém i fyzickém vyčerpání.

  • Od: 98 

    Madadamiové ořechy – správně peckovice, jsou původem z Austrálie patří mezi ořechy s největším obsahem tuků (až 80%) a současně patří k nejdražším. Stromy, na kterých makadamové ořechy rostou, dosahují výšky až dvanáct metrů.

  • Od: 36 

    V poslední době je stále více oblíbená mandlová moučka, kterou lze v klidu nahradit třeba za pšeničnou mouku. S mandlovou moukou se totiž pracuje velmi podobně jako se pšeničnou, a navíc od běžné mouky nabízí našemu tělu mnoho zdravotních benefitů.

  • Od: 43 

    Para ořechy jsou velmi kalorické, obsahují vysoké množství vitamínů, antioxidantů a minerálů. Jádra para ořechů jsou pro domorodce dodnes hlavním zdrojem energie.

  • Od: 62 

    Pecanové ořechy jsou plody ořechovce pekanového. Jedná se o mohutný strom pocházející v centrální části jihu Severní Ameriky.

  • Od: 45 

    Pistácie pravá – řečík pistáciový neboli pistácie, je malý strom z čeledi ledvinovníkovité, jehož původní oblast rozšíření je ve střední Asii a na Blízkém východě.

  • Od: 34 

    Vlašská moučka prospívá funkci srdce a rovnováze nervové soustavy a je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu B6, známého též jako pyridoxin, který se stará o správnou funkci mozku a tvorbu červených krvinek.

Většině z nás hrst ořechů výrazně zvedne náladu, zklidní nervy, zlepší činnost mozku. Proto si naše ořechy dozajista zamilujete.

Nabízíme výjimečnou kvalitu, čerstvost, výhodné ceny a velký výběr toho nejlepšího na českém trhu. V našem sortimentu najdete Lískové ořechy, makadamové ořechy, para ořechy, pekanové ořechy, piniové oříšky a vlašské ořechy, dále pistácie, mandle, kokos a v neposlední řadě také kešu či arašídy. Vše nakupujeme vždy nejblíže u prověřeného výrobce či pěstitele, díky tomu dohlížíme na skvělou kvalitu a výhodné ceny.

Ořechy obsahují významné vitamíny a minerální látky, které jsou velice prospěšné našemu zdraví. Obsahují také vysoký podíl bílkovin a zdravých tuků.

X