Mandlová moučka

Od: 36 

Quick Overview

V poslední době je stále více oblíbená mandlová moučka, kterou lze v klidu nahradit třeba za pšeničnou mouku. S mandlovou moukou se totiž pracuje velmi podobně jako se pšeničnou, a navíc od běžné mouky nabízí našemu tělu mnoho zdravotních benefitů.

Zrušit výběr
Porovnat
Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítků: , , , , , , ,

Skladem

Product Description

V poslední době je stále více oblíbená mandlová moučka, kterou lze v klidu nahradit třeba za pšeničnou mouku. S mandlovou moukou se totiž pracuje velmi podobně jako se pšeničnou, a navíc od běžné mouky nabízí našemu tělu mnoho zdravotních benefitů.

Mandlová moučka se skládá pouze z rozemletých mandlí, díky čemuž a také šetrnému zpracování je zachováno mnoho důležitých živin. Neobsahuje lepek, proto je mandlová mouka vhodná i pro celiaky. Navíc obsahuje pozoruhodné množství živin, včetně vysoké koncentrace zdravých tuků, vlákniny a bílkovin. Je také skvělým zdrojem sacharidů, zejména pro ty, kteří ve své stravě eliminují pečivo a pšeničnou mouku. Mandlová mouka má také značné množství vitaminu E, železa, riboflavinu, vápníku, draslíku a hořčíku.

Mandlová moučka se používá hlavně při pečení dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán či makrony. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak z ní lze nahradit částečně běžnou mouku.

Mandlová mouka obsahuje velmi dobré množství mononenasycených tuků, které se řadí mezi takzvanou „dobrou“ formu cholesterolu a pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocnění.

Díky obsahu vlákniny, může mandlová mouka zlepšit peristaltický pohyb střev, celkově posílit trávicí soustavu, zmírnit příznaky zácpy a průjmu. vzhledem k obsahu živin v mandlové moučce, ve srovnání s běžnou moukou, přispívá k úbytku hmotnosti tím, že více a na další dobu zasytí, a také dodá tělu spoustu cenných živin. Dokonce poslední vědecké výzkumy poukazují i na souvislost mandlové mouky s prevencí rakoviny tlustého střeva.

I přes několik kontrol nelze vyloučit výskyt cizích předmětů.
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.

Obsažené živiny

Vitamín E, železo, riboflavin, vápník, draslík a hořčík.

Nutriční hodnoty

V 50 gramech: Energie 1294 kJ, bílkoviny 11g, sacharidy 6g z toho cukry 2g, tuky 28g z toho nasycené mastné kyseliny 2g.

Doporučená denní dávka

Složení

Mandle – produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Skladování

Mandlovou moučku skladujte při maximální teplotě 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

Země původu

USA

Další informace

Hmotnost-
Balení

100g, 200g, 500g, 1000g

Druh

Mandle

X