Mandlová moučka 500 g

134 

Skladem

Kdy dostanu zboží?

Zásilkovna do 3 dnů

Kurýrem na adresu do 3 dnů

Osobně na prodejně do 3 dnů

Kód produktu: DK05S53A

Hmotnost: 500 gramů

Kategorie: Ořechy

Země původu: USA

Trvanlivost: 2 až 12 měsíců

V poslední době je stále více oblíbená mandlová moučka, kterou lze v klidu nahradit třeba za pšeničnou mouku. S mandlovou moukou se totiž pracuje velmi podobně jako se pšeničnou, a navíc od běžné mouky nabízí našemu tělu mnoho zdravotních benefitů.

Mandlová moučka se skládá pouze z rozemletých mandlí, díky čemuž a také šetrnému zpracování je zachováno mnoho důležitých živin. Neobsahuje lepek, proto je mandlová mouka vhodná i pro celiaky. Navíc obsahuje pozoruhodné množství živin, včetně vysoké koncentrace zdravých tuků, vlákniny a bílkovin. Je také skvělým zdrojem sacharidů, zejména pro ty, kteří ve své stravě eliminují pečivo a pšeničnou mouku. Mandlová mouka má také značné množství vitaminu E, železa, riboflavinu, vápníku, draslíku a hořčíku.

Mandlová moučka se používá hlavně při pečení dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán či makrony. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak z ní lze nahradit částečně běžnou mouku.

Mandlová mouka obsahuje velmi dobré množství mononenasycených tuků, které se řadí mezi takzvanou „dobrou“ formu cholesterolu a pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocnění.

Díky obsahu vlákniny, může mandlová mouka zlepšit peristaltický pohyb střev, celkově posílit trávicí soustavu, zmírnit příznaky zácpy a průjmu. vzhledem k obsahu živin v mandlové moučce, ve srovnání s běžnou moukou, přispívá k úbytku hmotnosti tím, že více a na další dobu zasytí, a také dodá tělu spoustu cenných živin. Dokonce poslední vědecké výzkumy poukazují i na souvislost mandlové mouky s prevencí rakoviny tlustého střeva.

Alergen: Moučka může obsahovat skořápkové plody, oxid siřičitý a sezam.

 

 

Nutriční hodnoty

V 50 gramech: Energie 1294 kJ, bílkoviny 11g, sacharidy 6g z toho cukry 2g, tuky 28g z toho nasycené mastné kyseliny 2g.

Složení produktu

Mandle natural.

Živiny

Vitamín E, železo, riboflavin, vápník, draslík a hořčík.

Skladování

Mandlovou moučku skladujte při maximální teplotě 22°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

Alergeny

produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich a může obsahovat jádra podzemnice olejné, sezamová semena a výrobky z nich.