Makadamové ořechy

159 799 

Quick Overview

Madadamiové ořechy – správně peckovice, jsou původem z Austrálie patří mezi ořechy s největším obsahem tuků (až 80%) a současně patří k nejdražším. Stromy, na kterých makadamové ořechy rostou, dosahují výšky až dvanáct metrů.

Zrušit výběr
Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítků: , , , , , ,

Product Description

Madadamiové ořechy – správně peckovice, jsou původem z Austrálie patří mezi ořechy s největším obsahem tuků (až 80%) a současně patří k nejdražším. Stromy, na kterých makadamové ořechy rostou, dosahují výšky až dvanáct metrů. Makadamiové ořechy mají velmi pevnou skořápku, uvnitř je peckovice velikost lískového oříšku krémové barvy a název získaly po skotském fyzikovi a chemikovi Johnu Macadamovi, který se velmi zasadil o jejich cílené pěstování.

Po celém světě se pěstuje asi 7 druhů makadamových ořechů, ale jen 2 z nich jsou jedlé. tyto jedlé druhy jsou pěstovány v zahradnických farmách po celém světě. Konkrétně jsou to druhy Macadamia integrifolia, která produkuje ořechy s hladkou skořápkou a Macadamia tetraphylla, která produkuje ořechy s hrubou skořápkou.

Makadamy mají ze všech ořechů nejvíce prospěšných mononenasycených mastných kyselin, jejichž pravidelný příjem snižuje riziko vzniku srdečních onemocnění. Tyto lahodné ořechy jsou také vynikajícím zdrojem manganu, thiaminu (vitaminu B1) a důležitých antioxidantů – vitaminu E a selenu. Makadamy dokonce obsahují všechny esenciální aminokyseliny – stavební látky bílkovin, které jsou důležité pro růst a regeneraci svalů a imunitní systém. Makadamové ořechy jsou jako balzám pro mozek. Zlepšují paměť a soustředěnost, jejich olej pak pomáhá zpomalit proces stárnutí pokožky, vyhlazuje ji, zpevňuje a vyživuje. Makadamové ořechy neobsahují cholesterol a syrové tuky v nich obsažené, aktivují tělo k tomu, aby zdatně spalovalo i ostatní tuky v těle. Výsledkem je menší nashromáždění tuku ve tkáni, hlavně pak okolo srdce.

Jejich složení působí jako antioxidanty, které zabraňují poškození buněčných membrán. Makadamové ořechy obsahují také kyselinu palmitovou, která hydratuje a napomáhá hlavně poničené a popálené pokožce.

Makadamové ořechy jsou bohatým zdrojem vitamínu A, železa, bílkovin, thiaminu, riboflavinu, niacinu a folátů. Obsahují také mírné množství zinku, mědi, vápníku, fosforu, draslíku a hořčíku. Dále obsahují antioxidanty jako polyfenoly, aminokyseliny, flavony a selen. Je také dobrým zdrojem sacharidů, jako je sacharóza, fruktóza, glukóza, maltóza a některé karbohydráty na bázi škrobu. Prostě fajn složení.

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí.
Všechny fotografie jsou ilustrační, proto se může aktuální nabídka v barvě a tvaru lišit.

Dovozce/distributor: Ing. B. Kratochvíl-IBK Trade, Havlíčkova 157, 394 03 Horní Cerekev

LOT 19002

Obsažené živiny

vitamín A, železo, bílkoviny, thiamin, riboflavinu, niacin a folát,zinek, měd, vápník, fosfor, draslík a hořčík. Dále obsahují antioxidanty jako polyfenoly, aminokyseliny, flavony a selen.

Nutriční hodnoty

V 50 gramech: Energie: 1 554 kJ. Bílkoviny: 4g. Sacharidy: 7g. Tuky: 38g z toho nasycené mastné kyseliny: 6g. Vláknina: 4g.

Doporučená denní dávka

Složení

Makadamové ořechy

Skladování

Makadamové ořechy skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.

Země původu

Keňa

Další informace

Hmotnost-
Balení

100g, 200g, 500g, 1000g

Druh

Makadamové ořechy

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Makadamové ořechy”

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *