Makadamové ořechy 200 g

383 

Skladem

Doprava

Zásilkovna 68 Kč

Kurýrem na adresu 92 Kč

Osobně na prodejně zdarma

Dopravy a platby

Máme pro vás i další balení

Kód produktu: DK02S33A

Hmotnost: 200 gramů

Kategorie: Ořechy

Země původu: Keňa

Trvanlivost: 2 až 12 měsíců

 

Madadamiové ořechy – správně peckovice, jsou původem z Austrálie patří mezi ořechy s největším obsahem tuků (až 80%) a současně patří k nejdražším. Stromy, na kterých makadamové ořechy rostou, dosahují výšky až dvanáct metrů. Makadamiové ořechy mají velmi pevnou skořápku, uvnitř je peckovice velikost lískového oříšku krémové barvy a název získaly po skotském fyzikovi a chemikovi Johnu Macadamovi, který se velmi zasadil o jejich cílené pěstování.

Po celém světě se pěstuje asi 7 druhů makadamových ořechů, ale jen 2 z nich jsou jedlé. tyto jedlé druhy jsou pěstovány v zahradnických farmách po celém světě. Konkrétně jsou to druhy Macadamia integrifolia, která produkuje ořechy s hladkou skořápkou a Macadamia tetraphylla, která produkuje ořechy s hrubou skořápkou.

Můžete si je dát jen tak, ale pokud je zkombinujete s ovocem, jejich chuť ještě více vynikne a v okamžiku máte před sebou plnohodnotnou svačinu. Hotovou delikatesu získáte, pokud je přidáte do domácího müsli, jogurtu, ovesné kaše nebo smoothies. Z makadamových ořechů si můžete jednoduše připravit také výtečné máslo či mléko, které ocení i osoby s intolerancí na lepek či laktózu.

Zdraví ukryté v makadamových oříšcích

Přestože jsou makadamové ořechy nejvíce kalorické ze všech ořechů – mají až 3000 kJ na 100 g – a obsahují až 74 % tuků, nemusíte se bát je zařadit do jídelníčku i při redukční dietě. Tyto tuky totiž tvoří z převážné části mononenasycené mastné kyseliny, které pomáhají udržovat správnou hladinu cholesterolu. Kyselina palmitolejová navíc pomáhá zrychlovat metabolismus tuků a jejich ukládané množství. Makadamové oříšky jsou také bohatým zdrojem bílkovin a esenciálních aminokyselin. Vitamin E, selen a flavonoidy se přeměňují na antioxidanty a následně přispívají k ochraně před škodlivými volnými radikály.

 

Nutriční hodnoty

V 50 gramech: Energie: 1 554 kJ. Bílkoviny: 4g. Sacharidy: 7g. Tuky: 38g z toho nasycené mastné kyseliny: 6g. Vláknina: 4g.

Složení produktu

Makadamové ořechy

Živiny

vitamín A, železo, bílkoviny, thiamin, riboflavinu, niacin a folát,zinek, měd, vápník, fosfor, draslík a hořčík. Dále obsahují antioxidanty jako polyfenoly, aminokyseliny, flavony a selen.

Skladování

Makadamové ořechy skladujte při teplotě do 22°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.

Alergeny

Produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich.