Mák modrý mletý 500 g

78 

Skladem

Doprava

Zásilkovna 68 Kč

Kurýrem na adresu 92 Kč

Osobně na prodejně zdarma

Dopravy a platby

Máme pro vás i další balení

Kód produktu: SK05S83A

Hmotnost: 500 gramů

Kategorie: Semínka

Země původu: Česká republika

Trvanlivost: 2 až 12 měsíců

Výhodné balení mletého máku modrého, který by doma měla mít každá hospodyňka po ruce. Mák je bohatým zdrojem důležitého vápníku pro zdravé a silné kosti, vlasy, nehty i proti stresu. Upečte si skvělý makový závin, nebo třeba koláč.

Mák se používá především v cukrářství, pekařství (koláče, makové buchty a různé pečivo) nebo k přípravě jídel (například oblíbené nudle s mákem) a je pro organismus prospěšný svým vysokým obsahem vápníku. Pouhých 50 gramů máku denně nám přinese potřebnou dávku vápníku pro lidský organismus na jeden den. Mák obsahuje vápníku dvanáctkrát více než mléko a třikrát více než sýry.

Téměř všechna produkce je určena pro potravinářství, makovina (makovice) je využívána ve farmacii. Mák se široce používá především při přípravě makového pečiva. Přes 4/5 produkce jsou exportovány, především do slovanských zemí, kde je mák tradiční pochoutkou. V západních zemích jsou makové produkty často pokládány za nevhodné, protože je částečně mylně předpokládáno, že obsahují návykové látky.

Mák je výjimečný svým vysokým obsahem vápníku (přibližně 1 438 mg na 100 gramů). Podle vědeckých výzkumů za poslední léta je využitelnost vápníku z rostlinných zdrojů – zejména sezamové semínko, slunečnicové semínko, makové semínko, ořechy, listová zelenina – vyšší než u mléka a mléčných výrobků, kde je vázán na kasein. Maková semínka se hojně konzumují zejména v zemích střední a východní Evropy.

Alergeny: Mák modrý může obsahovat stopy lepku

 

 

Nutriční hodnoty

Ve 100 gramech: Energie: 2196 kJ (525 kcal), Bílkoviny: 18g Sacharidy: 28,1g z toho cukry 2,99g. Tuky: 41,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 4,5g. Vláknina: 19,5g, Sodík: 0,0326g.

Složení produktu

Mák modrý – bez konzervantů.

Živiny

Vápník, hořčík, železo, vitamín E, vitamíny skupiny B, draslík a fosfor, mastná kyselina stearová, palmitová a linolová.

Skladování

Mák modrý skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti do 75 %.

Alergeny

produkt může obsahovat jádra podzemnice olejné, skořápkové plody a výrobky z nich a sezamová semena a výrobky z nich.