Jádra mandlí uzená 500 g

224 

Skladem

Doprava

Zásilkovna 68 Kč

Kurýrem na adresu 92 Kč

Osobně na prodejně zdarma

Dopravy a platby

Máme pro vás i další balení

Kód produktu: DK05S50A

Hmotnost: 500 gramů

Kategorie: Ořechy

Země původu: USA

Trvanlivost: 2 až 12 měsíců

Mandle, plody Mandloně obecné (Amygladus communis) pocházejí ze Střední Asie. Byly známy již starým Hebrejcům a Féničanům. V současnosti mandloně rostou především v západní Asii, Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, ve Španělsku, na Balkáně, v severní Africe a v Kalifornii. Pro mnoho zemí jsou důležitým vývozním artiklem.

Mandlový olej je často využíván v kosmetice. Vnitřně se doporučuje hlavně na potíže zažívacího traktu, při vnější aplikaci je ideální pro ošetření suché a citlivé pleti, kterou vyživuje a regeneruje. Rozemleté mandle doporučujeme přidat do výživné pleťové masky, s přidáním medu dokáže hotové zázraky.

Málokdo si bez mandlí dokáže představit vánoční cukroví. I v průběhu celého roku jsou však perfektní svačinkou, která zasytí, skvěle chutná a dodá energii, a to obzvlášť ve spojení se sušeným ovocem. Domácí granolu či ovesnou kaši krásně provoní a obohatí o důležité vitaminy a minerály, k dokonalosti mandle dotáhnou také různé asijské pokrmy a omáčky. Velké oblibě se těší také v raw a veganském jídelníčku – z mandlí lze připravit velmi chutné mléko, máslo i sýry, z mandlové moučky lze připravit takřka jakékoliv těsto, na pizzu i na dezerty. Mandlové plátky jsou pak ideální pro zdobení dezertů. Z mandlí se vyrábí také mnoho druhů alkoholu a celosvětově oblíbený marcipán. Mandle jsou bezlepkové a neobsahují laktózu, jsou tedy vhodnou alternativou i pro osoby s intolerancí. Nejzdravější je konzumace i se šlupkou, která obsahuje většinu antioxidantů. Minerály a vitaminy se z mandlí nejlépe vstřebají, pokud je necháte přes noc namočené ve vodě.

Konzumace mandlí

Mandle obsahují až 20 % bílkovin a vlákninu, díky čemuž skvěle zasytí, dodají energii a podpoří svalový růst. Díky vysokému obsahu hořčíku – 300 mg na 100 g – napomáhá konzumace mandlí při únavě a stresu a také pomáhá odbourávat „špatný“ LDL cholesterol. Vápník obsažený v mandlích je skvělou prevencí proti demineralizaci kostí, železo napomáhá při chudokrevnosti. Mandle jsou také bohatým zdrojem draslíku, zinku, vitaminů B a E a dalších antioxidantů.

 

Nutriční hodnoty

Kalorická hodnota v 1g: Energie: 26 kJ. Bílkoviny: 0,2 g. Sacharidy: 0,18 g (z toho cukry 0,4g). Tuky: 0,53 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,04 g, Vláknina: 6 g.

Složení produktu

Jádra mandlí neloupaná 97,8 %, sůl 1,4%, bramborový škrob 0,4%, kouřové aroma (maltodextrin, E341, kouřové aroma SF-005) 0,4 %, protihrudková látka.

Živiny

Vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny, lecitin.

Skladování

Jádra mandlí uzená skladujte při teplotě do 22°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.

Alergeny

Produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich a může obsahovat jádra podzemnice olejné, sezamová semena a výrobky z nich.