Jádra mandlí pražená solená

74 372 

Quick Overview

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

Zrušit výběr
Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítků: , , , , , , ,

Product Description

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

Když listnaté stromy v zimě odhalují své větve, mandloň je obsypána nádhernými bělorůžovými květy, které oznamují příchod jara. Jádra mandlí pražená solená představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou bohatou výživovou hodnotu se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním.

Mandle jsou využívány k protirakovinné dietě. Pomáhají totiž zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné. Hořčík, který mandle obsahuje zvyšuje imunitu organismu všeobecně a je vhodný zvláště proti stafylokokovým bakteriím. Výzkumem bylo zjištěno, že hořčík se kromě kostí nachází také v chrupavkách. Chybí-li tělu hořčík, může docházet k degenerativnímu onemocnění kloubů. Nedostatek hořčíku se projeví i na zubní sklovině. Pro zajímavost 1 unce (2,8 dkg) mandlí obsahuje tolik vápníku jako ¼ l mléka a vlákniny jako jablko i pomeranč. Dále mandle zásobují tělo bílkovinou jako červené maso bez cholesterolu.

Mějte mandle vždy při ruce. Začněte s nimi hned při snídani (7-10 kousků každé ráno – podle potřeby), přidávejte je do müsli, do kaše, ke svačinkám nebo s nimi zažeňte mlsnou třeba u televize. Mandle se snažte pečlivě rozkousat. Tím nejen uvolníte stres, ale zlepšíte i svou náladu.

Jádra mandlí pražená solená obsahují na 100 gramů, 2 gramy jedlé soli, která může při nedostatku v těle způsobovat nízký krevní tlak, dehydrataci, psychické deprese a může dále vést až ke svalovým slabostem či křečím. Naopak při nadbytku způsobuje zadržování tekutin v těle se vznikem otoků, vysoký krevní tlak, selhání srdce a ledvin. Navíc nadměrné množství soli, a tedy i sodíku, může zvýšit vylučování vápníku, a stoupá tak riziko osteoporózy. Proto si je velmi pečlivě míchejte třeba s dalšími oříšky bez přísad, abyste tak redukovali množství soli.

Blahodárné účinky: prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a imunitě. Protirakovinné, protizánětlivé, antioxidační, detoxikační a udržuje hladinu cukru v krvi.

Alergeny: Mandle, může obsahovat skořápkové plody, oxid siřičitý nebo sezam.

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí.
Všechny fotografie jsou ilustrační, proto se může aktuální nabídka v barvě a tvaru lišit.

Dovozce/distributor: Ing. B. Kratochvíl-IBK Trade, Havlíčkova 157, 394 03 Horní Cerekev

Obsažené živiny

Jádra mandlí pražená solená jsou velice bohatá na živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, sodík, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny, lecitin.

Nutriční hodnoty

Ve 100 gramech: 2 541 kJ, Bílkoviny: 21g. Sacharidy: 18g z toho cukry 5g. Tuky: 55g z toho nasycené mastné kyseliny 4g. Jedlá sůl: 2g.

Doporučená denní dávka

Složení

Mandle, jedlá sůl, slunečnicový olej. Můžou obsahovat skořápkové plody, oxid siřičitý a sezam.

Skladování

Mandle skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.

Země původu

USA

Další informace

Hmotnost-
Balení

100g, 200g, 500g, 1000g

Druh

Mandle

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Jádra mandlí pražená solená”

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *