Jádra mandlí plátky

56 284 

Quick Overview

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítky: , , , , , ,
Nutriční
hodnoty
Ve 100 gramech: 1917 kJ (458 kcal), Bílkoviny: 9g. Sacharidy: 47,8g z toho cukry 36,2g. Tuky: 27,7g z toho nasycené mastné kyseliny 2,7g. Vláknina: 4,8g.
Živiny
Jádra mandlí plátky jsou velice bohaté na živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny a lecitin.
Doporučená dávka
Pro dospělé: 1917 kJ (458 kcal). Cukry: 37g. Tuky: 28g z toho nasycené mastné kyseliny 2,6g. Sodík: 0,009g.
Složení
Mandle loupané. Můžou obsahovat stopy skořápkových plodů, oxid siřičitý nebo sezam.
Skladování
Mandle skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.
Země původu
USA