Jádra mandlí plátky 1000 g

237 

Skladem

Kdy dostanu zboží?

Zásilkovna do 3 dnů

Kurýrem na adresu do 3 dnů

Osobně na prodejně do 3 dnů

Kód produktu: DK10S43A

Hmotnost: 1000 gramů

Kategorie: Ořechy

Země původu: USA

Trvanlivost: 2 až 12 měsíců

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

 

Když listnaté stromy v zimě odhalují své větve, mandloň je obsypána nádhernými bělorůžovými květy, které oznamují příchod jara. Jádra mandlí plátky představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou bohatou výživovou hodnotu se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním.

Mandle jsou využívány k protirakovinné dietě. Pomáhají totiž zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné. Hořčík, který mandle obsahuje zvyšuje imunitu organismu všeobecně a je vhodný zvláště proti stafylokokovým bakteriím. Výzkumem bylo zjištěno, že hořčík se kromě kostí nachází také v chrupavkách. Chybí-li tělu hořčík, může docházet k degenerativnímu onemocnění kloubů. Nedostatek hořčíku se projeví i na zubní sklovině. Pro zajímavost 1 unce (2,8 dkg) mandlí obsahuje tolik vápníku jako ¼ l mléka a vlákniny jako jablko i pomeranč. Dále mandle zásobují tělo bílkovinou jako červené maso bez cholesterolu.

Tip: Namočte si přes noc mandličky do vody. Budou tak větší, měkčí, stravitelnější a uvolní tolik potřebné enzymy. V poslední řadě také namočením zbavíte mandle prachu a nečistot.

Namáčení ve vodě předtvaruje, znásobuje a stabilizuje živiny, transformuje esenciální mastné kyseliny a bílkoviny v tuky rozpustné ve vodě a volné aminokyseliny a tím zvyšuje jejich buněčnou asimilaci. Zvýšíme tak jejich výživnou hodnotu, probudíme v nich dřímající enzymy, které jsou uspané díky inhibitorům. Po namočení se inhibitory deaktivují a tím se enzymy probudí.

Blahodárné účinky: prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a imunitě. Protirakovinné, protizánětlivé, antioxidační, detoxikační a udržuje hladinu cukru v krvi.

Alergeny: Mandle může obsahovat skořápkové plody, oxid siřičitý nebo sezam.

 

 

Nutriční hodnoty

Ve 100 gramech: 1917 kJ (458 kcal), Bílkoviny: 9g. Sacharidy: 47,8g z toho cukry 36,2g. Tuky: 27,7g z toho nasycené mastné kyseliny 2,7g. Vláknina: 4,8g.

Složení produktu

Mandle

Živiny

Jádra mandlí plátky jsou velice bohaté na živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny a lecitin.

Skladování

Mandle skladujte při teplotě do 22°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.

Alergeny

Produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich a může obsahovat jádra podzemnice olejné, sezamová semena a výrobky z nich.