Jádra mandlí natural 500 g

195 

Skladem

Doprava

Zásilkovna 68 Kč

Kurýrem na adresu 92 Kč

Osobně na prodejně zdarma

Dopravy a platby

Máme pro vás i další balení

Kód produktu: DK05S41A

Hmotnost: 500 gramů

Kategorie: Ořechy

Země původu: USA

Trvanlivost: 2 až 12 měsíců

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné rostoucí převážně v subtropech, a to v Kalifornii (70% světové výroby), Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

Když listnaté stromy v zimě odhalují své větve, mandloň je obsypána nádhernými bělorůžovými květy, které oznamují příchod jara. Jádra mandlí hranolky představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou bohatou výživovou hodnotu se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním.

Málokdo si bez mandlí dokáže představit vánoční cukroví. I v průběhu celého roku jsou však perfektní svačinkou, která zasytí, skvěle chutná a dodá energii, a to obzvlášť ve spojení se sušeným ovocem. Domácí granolu či ovesnou kaši krásně provoní a obohatí o důležité vitaminy a minerály, k dokonalosti mandle dotáhnou také různé asijské pokrmy a omáčky. Velké oblibě se těší také v raw a veganském jídelníčku – z mandlí lze připravit velmi chutné mléko, máslo i sýry, z mandlové moučky lze připravit takřka jakékoliv těsto, na pizzu i na dezerty. Mandlové plátky jsou pak ideální pro zdobení dezertů. Z mandlí se vyrábí také mnoho druhů alkoholu a celosvětově oblíbený marcipán. Mandle jsou bezlepkové a neobsahují laktózu, jsou tedy vhodnou alternativou i pro osoby s intolerancí. Nejzdravější je konzumace i se šlupkou, která obsahuje většinu antioxidantů. Minerály a vitaminy se z mandlí nejlépe vstřebají, pokud je necháte přes noc namočené ve vodě.

Konzumace mandlí

Mandle obsahují až 20 % bílkovin a vlákninu, díky čemuž skvěle zasytí, dodají energii a podpoří svalový růst. Díky vysokému obsahu hořčíku – 300 mg na 100 g – napomáhá konzumace mandlí při únavě a stresu a také pomáhá odbourávat „špatný“ LDL cholesterol. Vápník obsažený v mandlích je skvělou prevencí proti demineralizaci kostí, železo napomáhá při chudokrevnosti. Mandle jsou také bohatým zdrojem draslíku, zinku, vitaminů B a E a dalších antioxidantů.

 

Nutriční hodnoty

Ve 100 gramech: 1917 kJ (458 kcal), Bílkoviny: 9g. Sacharidy: 47,8g z toho cukry 36,2g. Tuky: 27,7g z toho nasycené mastné kyseliny 2,7g. Vláknina: 4,8g.

Složení produktu

Mandle

Živiny

Jádra mandlí hranolky jsou velice bohaté na živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny a lecitin.

Skladování

Mandle skladujte při teplotě do 22°C a relativní vlhkosti 70% v místnosti, kde nebudou vystaveny slunečním paprskům.

Alergeny

produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich a může obsahovat jádra podzemnice olejné, sezamová semena a výrobky z nich.