Jablka

38 194 

Quick Overview

Jablka patří mezi plod jabloně. Patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. Jde o malvici, podobně jako u plodu hrušně hrušky.

Zrušit výběr
Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítků: , , , , , ,

Product Description

O jablkách se říká, že to jsou „kulaté lékárny“, a není to žádná nadsázka. Toto ovoce reguluje trávení, bojuje proti infekcím, má detoxikační a regenerační účinky, posiluje imunitu, povzbuzuje náladu, zvyšuje vitalitu, a dokonce i omlazuje.

Jablko je plod jabloně, patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. Jde o malvici, podobně jako u plodu hrušně hrušky.

Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, čaje, aroma do jiných jídel. Mají nezastupitelné místo ve výživě – obsahují celou řadu látek prospěšných organismu, zvyšují imunitu, mají vliv na odolnost vůči stresu. Pro všechny tyto účinky se v populární literatuře a časopisech často opakuje doporučení konzumovat nejméně jedno jablko denně. Zajímavé je, že aromatické látky z jablek, pokud je v organismu nezničíme jinými látkami v potravě, prostupují tělem a uvolňují se např. skrze vlasy ven, pravidelní konzumenti jablek tak doslova voní po jablíčkách.

Celkově sušení patří k nejstarším způsobem konverzace a dnes opět nachází své příznivce. Šetrným sušením při nižších teplotách (pod 48 °C) se uchová ze všech způsobů konzervace nejvíc vitamínů, minerálů a bílkovin. Sušením se v ovoci koncentrují ovocné cukry, čímž se zamezí vývoji nepříznivých mikroorganismů. Tak si ovoce zachovává charakteristickou chuť, vůni a vzhled. Sušená jablka můžeme jíst i po namočení do vlažné vody nebo mléka, používají se při pečení i vaření. Zlepšují činnost střev, snižují cholesterol, normalizují střevní mikroflóru.

Sušené jablka kroužky jsou nedoslazené.

Blahodárné účinky: Detoxikační, antioxidační, protirakovinné, pročišťující, posilují srdce, trávení i imunitní systém, nervovou soustavu, upravují krevní tlak, pomáhají při zánětu a onemocnění střev.

I přes několik kontrol nelze vyloučit výskyt cizích předmětů ( zbytky pecek, aj. ).
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.

Dovozce / distributor v ČR: Ing. B. Kratochvíl – IBK TRADE Dolanská 7/337, 161 00, Praha 6, ČR

Obsažené živiny

Vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, betakaroten, kyselina listová, jód, draslík, fosfor, vápník, zinek, selen, mangan, hořčík, železo, vláknina, přirozeně bezlepkové.

Nutriční hodnoty

 

Ve 100 gramech: Energie 1017 kJ ( 241 kcal ), tuky: 1,6g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,03g, sacharidy: 57g z toho cukry: 10,4g, vláknina: 8,7g, bílkoviny: 1,4g,sůl: 0,01g.

Doporučená denní dávka

 

Složení

 

Jablka 99,8%, kyselina citronová ( E330 ) 0,1%, konzervant E220 0,1%.

Skladování

 

Jablka skladujte při maximální teplotě 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

Země původu

Česká republika

Další informace

Hmotnost-
Balení

100g, 200g, 500g, 1000g

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Jablka”

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *