Jablka 500 g

106 

Skladem

Doprava

Zásilkovna 68 Kč

Kurýrem na adresu 92 Kč

Osobně na prodejně zdarma

Dopravy a platby

Máme pro vás i další balení

Kód produktu: EK05S14B

Hmotnost: 500 gramů

Kategorie: Sušené ovoce

Země původu: Česká republika

Trvanlivost: 2 až 12 měsíců

Křížaly, jak se u nás sušeným jablkům přezdívá, jsou mezi sušeným ovocem klasikou. Naše sušené jablečné kroužky milují děti i dospělí pro jejich měkkou a šťavnatou strukturu a sladkou chuť.

Jablko je plod jabloně, patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. Jde o malvici, podobně jako u plodu hrušně hrušky.

Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, čaje, aroma do jiných jídel. Pro všechny své vlastnosti se v populární literatuře a časopisech často opakuje doporučení konzumovat nejméně jedno jablko denně. Zajímavé je, že aromatické látky z jablek, pokud je v organismu nezničíme jinými látkami v potravě, prostupují tělem a uvolňují se např. skrze vlasy ven, pravidelní konzumenti jablek tak doslova voní po jablíčkách.

Celkově sušení patří k nejstarším způsobem konverzace a dnes opět nachází své příznivce. Šetrným sušením při nižších teplotách (pod 48 °C) se uchová ze všech způsobů konzervace nejvíc vitamínů, minerálů a bílkovin. Sušením se v ovoci koncentrují ovocné cukry, čímž se zamezí vývoji nepříznivých mikroorganismů. Tak si ovoce zachovává charakteristickou chuť, vůni a vzhled. Sušená jablka můžeme jíst i po namočení do vlažné vody nebo mléka, používají se při pečení i vaření. Zlepšují činnost střev, snižují cholesterol, normalizují střevní mikroflóru.

Sušené jablka kroužky jsou nedoslazené.

 

Nutriční hodnoty

Ve 100 gramech: Energie 1017 kJ ( 241 kcal ), tuky: 1,6g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,03g, sacharidy: 57g z toho cukry: 10,4g, vláknina: 8,7g, bílkoviny: 1,4g,sůl: 0,01g.

Složení produktu

Jablka 99,8%, kyselina citronová ( E330 ) 0,1%, konzervant E220 0,1%.

Živiny

Vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, betakaroten, kyselina listová, jód, draslík, fosfor, vápník, zinek, selen, mangan, hořčík, železo, vláknina, přirozeně bezlepkové.

Skladování

Jablka skladujte při maximální teplotě 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

Alergeny

produkt obsahuje oxid siřičitý a siřičitany.