Arašídy pražené loupané solené

17 89 

Quick Overview

Původním domovem této pochoutky je jižní Afrika, úpatí And v Bolívii a Brazílii. Lusky se sklízejí v podobě jaké je známe, ovšem na čerstvých arašídech bychom si pravděpodobně nepochutnali. Nepražené totiž chutnají jako fazole. Teprve pražením dosáhneme nám známě lahodné chuti.

Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítky: , , , , , ,
Nutriční
hodnoty
Ve 100 gramech: 2373 kJ (567 kcal), Bílkoviny: 25,8g. Sacharidy: 16,1g z toho cukry 3,9g. Tuky: 49,2g z toho nasycené mastné kyseliny 6,8g. Vláknina: 8,5g.
Živiny
Vitamín B1, B2, B3, B5, B6, B7, vitamín A, vitamín B, vitamín C, kyselina listová, sodík, draslík, fosfor, selen, měď, železo, hořčík, vápník, mangan, zinek, jód.
Doporučená dávka
Pro dospělé: Energie: 567 kcal. Cukry: 3,9g. Tuky: 49g z toho nasycené mastné kyseliny: 6,8g. Sodík: 0,018g.
Složení
Arašídy, sůl. Dále mohou obsahovat skořápkové plody, oxid siřičitý a sezam.
Skladování
Arašídy pražené loupané solené skladujte při maximální teplotě 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.
Země původu
USA, Brazílie, Argentina